Marine Le Pen: Rusya ile ilişkilerimizi geliştirmeliyiz

Marine Le Pen: Rusya ile ilişkilerimizi geliştirmeliyiz

Fransa'da Nisan ve Mayıs aylarında iki turlu olarak yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinin en iddialı adayı, aşırı sağ parti Front National'in (FN) lideri Marine Le Pen, Fransa'nın Rusya ile ilişkilerini geliştirmesi çağrısı yaptı.

Avrupa Parlamentosu'ndaki bürosunda bir İsveç gazetesine söyleşi veren Marine Le Pen, "Fransa'nın Rusya ile köklü ilişkileri var. Bana göre, Fransa Rusya ile ilşkilerini hem diplomatik alanda hem de diğer alanlarda geliştirmeli. Her ülke önce kendi çıkarlarını düşünür. Ama eğer Rusya'yı dışlarsak bu O'nu Çin'in kollarına terketmek anlamına gelir. Bu hepimizin üzüntü duyacağı bir blok olurdu. Herkes biliyor ki, Rusya'ya karşı alınan tavır büyük oranda Amerika'nın baskısı yüzünden. Ben bunun Avrupa'nın çıkarlarına uygun olduğunu düşünmüyorum" diye konuştu.

ULUSLARIN AVRUPASI

Kendisini "yurtsever" olarak adlandıran ve önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sağ ve sol arasında geçmeyeceğini belirten Le Pen, "Gerçek bölünme sağ ve sol arasında olmayacak. Gerçek bölünme milliyetçi ve milliyetler üstü vizyonlar arasında olacak. Bir tarafta uluslar demokrasilerin kökeni olarak görülüyor. diğer tarafta, sınırlara ve uluslara gerek yok, sınırlar ötesi, AB gibi uluslararası kuruluşlar belirleyici kabul ediliyor. Yarış bu iki görüş arasında olacak" dedi. Günümüzde ultra liberalizmin sınırları açtığını ve daha çok çıkar için ulusal güvenliği yok ettiğini öne süren Marine Le Pen, FN olarak Fransız halkını tehdit eden tehlikelerle mücadele etmeye çalıştıklarını söyledi. Marine Le Pen, Brexit kararını da değerlendirirken AB projesinin bittiğini, artık "kimlik ve güvenliğin" tehdit altında olmadığı "Ulusların Avrupası" vizyonunu uygulamaya koymak gerektiğini dile getirdi.

AB, AVRUPA'NIN EN BÜYÜK DÜŞMANIDIR

Le Pen, Avrupa vizyonuna ilişkin de, "Aslında AB, Avrupa'nın en büyük düşmanıdır. Son derece totaliter bir yapıya büründü. Bugün AB nüfusu AB'ye karşı çıkıyor. Neden? Çünkü son derece anti demokratik çok tehlikeli bir sistem haline geldi.

Sınırlarımızı açarak güvenliğimizi tehlikeye atmaya zorlandık, üstelik ekonomi olarak da dengeyi kaybettik" ifadelerini kullandı. Marine Le Pen, parti yönetiminde babasıyla görüş ayrılığına düşmelerini ve babasının partiden ihraç edilmesine ilişkin bir soruya da, babasıyla hala konuşmadığı, politik bir ortaklık da istemediğini dile getirdi. Le Pen, "Ben çizgimden taviz vermeyeceğim. O da öyle görünüyor. İkimiz de kendi savunduğumuz değerlerin arkasında duruyoruz. Elbette bu özel yaşamımızı da etkiliyor. Ama ne yapabilirim. Oldu bir kere" dedi.

ÇOK KUTUPLU YENİ DİPLOMASİ

Marine Le Pen, Elysee Sarayı'nın hemen yanında seçim bürosunu açarak resmen kampanyasına başlarken, yeğeni FN milletvekili Marion Marechal Le Pen de, aynı gün Moskova'da temaslarda bulundu. Temaslarına ilişkin Moskova'da televizyonlara röportaj veren Marion Marechal Le Pen, Putin, Trump ve Marine Le Pen'in "yeni ve çok kutuplu bir diplomasi" geliştirmesi gerektiğini, Fransa ve Rusya'nın "kaderlerinin" ortak olduğunu dile getirdi. Marion Marechal Le Pen, Ukrayna krizi nedeniyle Rusya'ya uygulanan yaptırımların da "haksız" olduğunu savundu.

PARİS/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN