Libya'da camide patlama

Libya'da camide patlama

Reuters'ın son dakika haberine göre, Libya'nın doğusundaki Bingazi kentindeki bir camide patlama oldu. Bombalı saldırıda en az 8 kişinin öldüğünü belirtildi.

Libya’nın Bingazi şehrinde bir camide meydana gelen patlamada olayı üstlenen olmazken, yaralı ve ölü sayısına ilişkin açıklama yapılmadı. İki hafta önce de Bingazi’de bir cami önünde çifte patlama gerçekleştirilmiş, olayda 35 kişi hayatını kaybetmişti.

'ÇİFTE BOMBALI SALDIRIDA 1 KİŞİ ÖLDÜ'

Reuters'e konuşan sağlık yetkilileri ise caminin içinde 2 bombanın patlatılması sonucu 1 kişinin öldüğünü, 37 kişinin de yaralandığını söyledi.

Bingazi'de 2 hafta önce kentin en büyük camisine yönelik çifte bombalı saldırıda da 40'tan fazla kişi hayatını kaybetmişti.

BİNGAZİ'NİN KONTROLÜ GENERAL HAFTAR'A BAĞLI GÜÇLERDE BULUNUYOR

Libya'nın 2. büyük kenti Bingazi General Halife Haftar yönetimindeki Libya Ulusal Ordusu (LNA) tarafından kontrol ediliyor.
LNA aralarında IŞİD ve El Kaide bağlantılı cihatçıların da olduğu militanlarla savaşıyor.

Yaklaşık 7 yıl önce Albay Muammer Kaddafi'nin NATO destekli ayaklanmada yakalanıp linç edilerek öldürülmesinin ardından onlarca milis grubunun varlığı nedeniyle kaosa sürklenen ülkede 2018 sonunda seçim yapılamsı bekleniyor.

Bingazi ve çevresinde istikrarı sağladığı gerekçesiyle ünlenen Haftar'ın da seçimlerde aday olacağı tahmin ediliyor.

Haftar Mayıs 2014'te cihatçı militanlara atfedilen bir dizi bombalı saldırı ve suikastin ardından ordu operasyonlArına başlamıştı. Son aylarda LNA müttefikleri ve destekçilerine yönelik küçük çaplı bombalı saldırılar da yaşandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN