Lübnan Başbakanı Hariri'den Nasrallah'ın konuşmasına tepki

Lübnan Başbakanı Hariri'den Nasrallah'ın konuşmasına tepki

Lübnan Başbakanı Saad Hariri, bir televizyon kanalına bugün yaptığı açıklamada, İran destekli Hizbullah örgütünün Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın konuşmasının Lübnan'a fayda sağlamadığını söyledi.

Hizbullah'ın Suriye'deki faaliyetlerini eleştiren Hariri, Hizbullah'ın Suriye'deki savaşa dahil olmasının ve orada yaptıklarının yanlış olduğunu belirtti.

Nasrallah'ın perşembe günü yaptığı, "Lübnan'ın Suriye sınırındaki güçlerimizi çekiyoruz" açıklamasını değerlendiren Hariri, "Nasrallah'ın konuşması Lübnan'a fayda sağlamıyor. Birçok konuda Hizbullah'a katılmıyorum. Ancak ülkemin ve vatandaşların çıkarı için gerekli alanlarda iş birliği yapıyoruz." dedi.

Sünnileri, Şiileri, Hristiyanları ve diğer mezhepleri barındıran bir ülkede yaşadıklarının altını çizen Hariri, "Eğer birileri bu ülkeyi tek başına yönetebileceğine inanıyorsa, Lübnan'a karşı suç işliyor demektir." diye konuştu.

Nasrallah, dün yaptığı konuşmada, Lübnan'ın Suriye sınırındaki bölgeden güçlerini çektiklerini, Lübnan devletinin ve Lübnan ordusunun alternatifi olmadıklarını söylemişti.

HİZBULLAH, ASKERİ BÖLGELERİ BUGÜN LÜBNAN ORDUSU'NA DEVRETTİ

Öte yandan, Hizbullah tarafından bugün yapılan yazılı açıklamada, Suriye sınırında 2014'ten itibaren kontrol altında tuttukları bölgelerin, Lübnan ordusuna devredildiği ifade edildi.

SURİYE'DEKİ HİZBULLAH İŞGALİ SÜRÜYOR

Suriye'deki muhalifler cephe hatlarındaki Hizbullah militanlarını ilk olarak 2012 sonunda görmeye başladı. Ancak Hizbullah lideri Nasrallah uzun süre Suriye'deki varlıklarını inkar etti. İlk dönemde Lübnan sınırı yakınındaki Zebedani ve Kalemun ilçeleri çevresinde aktif olan örgüt, yaklaşık 6 ay sonra Humus kırsalındaki Kusayr ilçesinde rejime destek olurken varlığını duyurdu.

Suriye içerisinde Beşşar Esed rejimini korumak için en az 10 bin silahlı militanı bulunan Hizbullah, en yoğun olarak Suriye'nin güneyinde, Lübnan sınırı yakınındaki başkent Şam'ın güneyi, Kuneytra ve Dera illerinde konuşlu. Hizbullah, onbinlerce sivilin bulunduğu Şam'ın Madaya, Zebedani ve Barada Vadisi bölgelerini rejim adına kuşatarak şiddetli saldırılar düzenlemişti.

BEYRUT/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN