Lübnan Merkel'den destek istedi

Lübnan Merkel'den destek istedi

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Almanya Başbakanı Angela Merkel'den, Lübnan'daki Suriyeli sığınmacıların aşamalı olarak Suriye'deki güvenli bölgelere dönüşünde ülkesine destek olmasını istedi.

Avn, başkent Beyrut'taki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ülkesini ziyaret  eden AlmanyaBaşbakanı Angela Merkel'i kabul etti.

Mişel Avn, Lübnan'daki Suriyeli sığınmacıların ülkelerine dönüşü ile  krize siyasi çözüm bulunması meselelerinin birbirinden ayrı tutulması gerektiğini  belirterek, Merkel'den sığınmacıların aşamalı olarak Suriye'deki güvenli  bölgelere dönüşünde ülkesine destek olmasını talep etti.

Suriye'de krize çözüm bulunmasının uzayabileceğini kaydeden Avn, örnek  olarak Kıbrıs sorununun 40 yıl geçmesine rağmen, Filistin meselesinin ise 70 yıl  geçmesine rağmen siyasi çözüm beklediğini söyledi.

Lübnan'ın Suriye'den göçün sonuçlarına büyük oranda katlandığını  belirten Avn, ülkedeki sığınmacı sayısının 1 milyon 800 bine ulaştığını ve  ülkenin daha fazla kapasite gücü kalmadığını aktardı.

ALMANYA LÜBNAN'A DESTEĞE DEVAM EDECEK

Merkel ise Almanya'nın, Lübnan'ı bekleyen zorluklar ve sıkıntılara  karşı çeşitli alanlarda verdiği desteğe devam etmeye istekli olduğunu belirtti.

Sığınmacılar konusunda Lübnan'ın durumunu anladığını ifade eden  Merkel, Almanya'nın Lübnan'a insani desteğe ve sığınmacıların yükünü azaltmak  için yardıma devam edeceğini kaydetti.

Merkel, Birleşmiş Milletler (BM) yetkilileriyle ülkeye dönüşlerine  engel olan şartları öğrenmek için sığınmacılar konusunu görüştüğünü aktardı.

Ülkesinin bu konuda yardım için çalışacağını kaydeden Merkel, siyasi  çözümün sorunun daha hızlı çözüme kavuşmasına katkı sağlayacağını vurguladı.

Merkel, dün başladığı Lübnan ziyareti kapsamında Başbakan Saad Hariri  ve Meclis Başkanı Nebih Berri ile görüşmüştü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN