Macron'dan ABD ziyareti öncesi ilginç açıklama: Suriye'den ayrılırsak savaş çıkar

Macron'dan ABD ziyareti öncesi ilginç açıklama: Suriye'den ayrılırsak savaş çıkar

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "DEAŞ sonrası yeni bir Suriye oluşturmamız gerekiyor ve bu sebepten dolayı ABD'nin Suriye'de kalması önemli. Aksi durumda yeni bir savaşa hazırlanacaklar" söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ABD basınına verdiği açıklamada, ABD, Fransa ve müttefiklerinin savaş sonrası yeni Suriye’yi inşa etmek için bölgeden çekilmemesi gerektiğini söyledi.

'SURİYE'DEN AYRILIRSAK...'

ABD’nin yalnız silahlı kuvvetlerinin değil, diplomasi varlığının da şuanda Suriye’de olduğunu söyleyen Macron “Biz savaştan sonra yeni Suriye’yi inşa edeceğiz, işte bu yüzden ABD’nin oynadığı rol çok önemli” şeklinde konuştu. DEAŞ’a karşı başlattıkları savaşı bitirdikten sonrada bölgede kalmak zorunda olduklarını vurgulayan Macron, “Çok net olacağım. Eğer tamamen çekilirsek, bölgeyi İran rejimine, Beşar Esad’a bırakacağız. Onlarda yeni bir savaş hazırlayacaklar” ifadelerini kullandı.

'RUSYA VE TÜRKİYE ÖNEMLİ ROLE SAHİP'

Yeni Suriye’nin inşasında Fransa, ABD ve müttefiklerinin çok önemli rolleri olduğunun altını çizen Macron “DEAŞ’a karşı olan savaşın ardından, ABD, Fransa ve müttefiklerimizin, dahası, bölgedeki ülkeler, Rusya ve Türkiye’nin bile yeni Suriye’nin inşasında çok önemli rolleri olacak” şeklinde konuştu.

PUTİN'E KARŞI ZAYIF OLMAMALIYIZ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ilgili olarak Macron,  "Putin'e karşı zayıf olmamalıyız. Zayıf olduğumuz zaman bunu kullanıyor. Bunu  anlarım, oyun bu. Çok güçlü propaganda yapıyor ve her şeye karışıyor." diye  konuştu.

Macron, ABD ziyareti çerçevesinde pazartesi günü Trump ile görüşecek.
  
Trump yönetimi, salı günü Macron'un ziyareti sebebiyle ilk defa resmi  devlet töreni düzenleyecek. Macron'un çarşamba günü de Kongrede konuşması  bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN