Madencileri taşıyan otobüs ateşe verildi: 6 ölü

Madencileri taşıyan otobüs ateşe verildi: 6 ölü

Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki bir platin madeninden evine giden işçileri taşıyan otobüsün ateşe verilmesi sonucu 6 madenci hayatını kaybetti, 28'i yaralandı.

Yerel basında çıkan haberlere göre, Limpopo Polis Departmanı Basın Sözcüsü Brigadier Motlafela Mojapelo, evlerine giden işçileri taşıyan otobüse işçi görümünde giren iki kişinin benzin dökerek aracı ateşe verdiğini duyurdu.

Mojapelo, olayda 6 madencinin hayatını kaybettiğini, 28 madencinin ise yaralandığını aktardı.

Saldırının kimler tarafından yapıldığının henüz bilinmediğini belirten Mojapelo, olayın aydınlatılması için yoğun bir çalışma yürüttüklerini ve şüphelilerin yakalanmasına yardım edenlere 5 yüz bin rand (165 bin lira) ödül verileceğini ifade etti.

African Rainbow Minerals (ARM) ve Anglo American Platinum tarafından işletilen maden adına açıklama yapan ARM şirketinin Basın Sözcüsü Jongisa Magagula da değerli metal üretiminde dünyanın önde gelen madenlerinden biri olarak yaşanan olay neticesinde üretimi geçici olarak durdurduklarını söyledi.

CAPE TOWN/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN