Mali'de çatışma

Mali'de çatışma

Mali'de silahlı grupların çatışmasında 17 militanın öldüğü belirtildi.

Güvenlik yetkilileri, ülkenin kuzeyindeki Tankadami bölgesinde ayrılıkçı ve silahlı Azavad Kurtuluşu Hareketi (MSA) grubu ile bir başka silahlı grup arasında çatışma çıktığını ifade etti.

Diğer silahlı gruba ilişkin bilgi vermeyen yetkililer, çatışmada 17 militanın yaşamını yitirdiğini kaydetti.

Mali'de, ayrılıkçı Azavad Hareketleri Koordinasyonuna (CMA) bağlı Azavad Ulusal Kurtuluş Hareketinin (MNLA) kuzeydeki Kidal, Timbuktu ve Gao şehirlerini 2012'de ele geçirmesi ve ardından başkent Bamako'daki geçici hükümetin yardım talep etmesi üzerine Fransa, 2013 yılında bölgeye askeri müdahalede bulunmuştu.

Şiddet olaylarının sona ermesi amacıyla Cezayir'de 2015'te barış anlaşması imzalanmıştı ancak 2013'te Fransız güçlerince dağıtılan ve barış sürecine katılmayan silahlı ve ayrılıkçı gruplar, ülkenin kuzeyine ve orta kesimine yeniden yerleşmeye çalışıyor.

MNLA'ya bağlı olarak Eylül 2016'da kurulan MSA, barış sürecine katılmayan ayrılıkçı gruplar arasında yer alıyor. 

BAMAKO/AA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN