May: 2022 seçimlerinde aday olmayacağım

May: 2022 seçimlerinde aday olmayacağım

İngiltere Başbakanı Theresa May 2022 seçimlerinde aday olmayacağını duyurdu.

İngiltere Başbakanı Theresa May, 2022'deki seçimlerde aday olmayacağını açıkladı. İngiltere siyasi tarihinin en zor dönemlerinden biri olan Brexit sürecinde bir çok sorunla karşılaşan May, büyük bir yıpranma yaşamıştı. 

Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen dün yapılan güven oylamasından güçlenerek çıkan May, Brexit sonrası için umut vaad eden bir lider konumuna gelmişti.

Bu gelişmelerin ardından sürpriz bir karar alan May, 2022'de yapılacak seçimlerde aday olmayacağını açıkladı.

MERKEL DE BIRAKTI

Dünyanın ve Avrupa'nın en güçlü kadınları listesinde 1 numarada bulunan Almanya Başbakanı Angela Merkel, geçtiğimiz günlerde görevinden ayrılacağını açıklamıştı. Merkel'in ardından Avrupa'nın en güçlü 2. kadını konumunda bulunan May'in bu kararının ardından Avrupa'da değişim rüzgarlarının başlayabileceği tahmin ediliyor.

THERESA MAY KİMDİR?

Theresa Mary May 1 Ekim 1956 yılı, Britanya doğumlu siyasetçi, Birleşik Krallık başbakanı.

Oxford Üniversitesi Coğrafya bölümü mezunudur. Politikaya girmeden önce 1977-1983 yıllarında İngiltere Merkez Bankasında çalıştı. Siyasi hayatına 1986 yılında Merton Belediyesinde belediye meclisi üyeliğine seçilmesi sonucunda başladı. 1992 yılındaki genel seçim ile 1994'te yapılan ara seçimlerde milletvekili seçilemedi.

Parlamentoya ilk kez 1997 yılında Muhafazakâr Parti'den Maidenhead milletvekili olarak girdi. Daha sonra bu partinin gölge kabinesinde Eğitim Bakanlığı yaptı. 2010 yılından sonra da altı yıl Birleşik Krallık İçişleri Bakanı olarak görev aldı.

2013 yılında radikal İslamcı din adamı Abu Qatada'yı sınır dışı etmesiyle gündemde daha fazla yer edindi. 2016 Birleşik Krallık'ın Avrupa Birliği üyeliği referandumu öncesinde ülkenin Avrupa Birliği'nden ayrılmaması yönünde eğilim gösterdi.

BAŞKANLIĞI (2016 - GÜNÜMÜZ)

Theresa May başbakan adaylığı süresince daha önceden Birleşik Krallık'ın ilk kadın başbakanı olan Margaret Thatcher'e benzetildi. Margaret Thatcher'ın "Demir Leydi" lakabı "Yeni Demir Leydi" şeklinde düzenlenerek Theresa May hakkındaki haberlere yansıtıldı.

Muhafazakar Parti içerisindeki ön seçimleri kazanan Theresa May, David Cameron'un 13 Temmuz 2016 tarihinde II. Elizabeth'e istifasını sunmasıyla birlikte hem Muhafazakar Parti'nin genel başkanı hem de Birleşik Krallık'ın başbakanlığı görevine geldi. Başbakanlık sonrası yaptığı ilk açıklamada kendi hükumetinin ayrıcalıklı azınlıklara değil herkesin çıkarlarına uygun bir şeklide hareket edeceğini açıkladı ve "Birlikte daha iyi bir Britanya" inşa edeceklerini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN