May ve Trump telefonda İran sorununu görüştü

May ve Trump telefonda İran sorununu görüştü

İngiltere Başbakanı Theresa May, ABD Başkanı Donald  Trump ile telefon görüşmesi yaptı. May, İran'la anlaşmayla ilgili Avrupalı ortaklarının görüşünü aktardı.

İngiliz Başbakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, May telefon  görüşmesinde, üç ABDvatandaşının Kuzey Kore’de serbest bırakılmasından dolayı  Başkan Trump’ı tebrik etti.

Görüşmede May, İngiltere’nin Kuzey Kore’nin nükleerden arındırılması  konusunda baskı uygulanması amacıyla ABD ile iş birliğini sürdüreceğini  vurguladı.

Başbakan May görüşmede ayrıca İran’ın İsrailgüçlerine yönelik roket  saldırısını kınadı ve ülkesinin "İsrail’in İran’ın saldırganlığına karşı  kendisini savunma hakkını güçlü bir şekilde desteklediğini" kaydetti.

May'in İngiltere ve Avrupalı ortaklarının İran’la yapılan nükleer  anlaşmanın devamı konusunda kararlılıklarını vurguladığı görüşmede, ABD’nin  yaptırımlarının İran’da iş yapan Batılı şirketler üzerindeki olası etkisi de ele  alındı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN