McCain'in son sözlerinde Trump'a 'duvar' mesajı

McCain'in son sözlerinde Trump'a 'duvar' mesajı

Beyin kanseri nedeniyle yaşamını yitiren Cumhuriyetçi Senatör John Mccain'in hayattaki son günlerinde yazdırdığı 'veda mesajında' ABD Başkan'ı Donald Trump'a üstü örtülü bir mesaj yer aldı: "Duvarları yıkmak yerine onların ardına saklandığımızda, ideallerimize güvenmek yerine onlardan şüphe ettiğimizde büyüklüğümüzü zayıflattık."

Beyin kanseri nedeniyle geçen cumartesi 81 yaşında yaşamını yitiren Cumhuriyetçi Arizona Senatörü John Mccain'in hayattaki son günlerinde yazdırdığı 'veda mesajı' arkadaşı ve eski yardımcısı Rick Davis tarafından yayımlandı. 

'SIKLIKLA DÜNYADAKİ EN ŞANSLI İNSAN OLDUĞUMU HİSSETTİM'

"60 yıl boyunca onurla hizmet ettiğim sevgili Amerikalılar ve özellikle sevgili Arizonalılar" diye başlayan veda yazısında McCain "Size hizmet etme ayrıcalığı nedeniyle ve de hem orduda hem de kamu görevinde yöneticilik yaptığım bir yaşamla beni ödüllendirdiğiniz için size teşekkür ederim. Bu ülkeye onurlu şekilde hizmet etmeyi denedim. Hatalar yaptım ancak umarım ABD için olan sevgim bu hatalara karşı daha ağır basar. Sıklıkla dünyadaki en şanslı insan olduğumu hissettim. Hayatımın bu son günlerine hazırlanırken hala böyle düşünüyorum. Yaşamımı bütünüyle sevdim. 10 ömre yetecek kadar deneyim, macera ve dostluk yaşadım. Çok müteşekkirim. Çoğu insan gibi pişmanlıklarım oldu. Ama iyi ya da kötü olsun, hayatımın tek bir gününü bile bir başkasının en iyi günüyle değişmem.  Bu tatmini ailemin bana olan sevgisine borçluyum. Hiç kimse karım kadar sevgi dolu bir eşe ya da benim kadar gurur duyduğu çocuklara sahip olmamıştır. Bunu ABD'ye borçluyum. ABD'nin sahip olduğu özgürlük, eşit adalet, tüm insanların haysiyetine saygı gibi ülkülere bağlı olmak hayatın geçici zevklerinden daha yüce bir mutluluk getiriyor. Kimliklerimiz ve değer anlayışımız kendimizden büyük hedeflere hizmet etmekle kısıtlanmadı tam aksine büyüdü" ifadelerini kullandı.

'İDEALLERİMİZE GÜVENMEK YERİNE ONLARDAN ŞÜPHE ETTİĞİMİZDE BÜYÜKLÜĞÜMÜZÜ ZAYIFLATTIK'

McCain mesajının devamında "Gururlu bir ABD'li olarak yaşadım ve öldüm. Dünyanın en büyük cumhuriyetinin, bir kan ve toprak değil bir idealler ulusunun yurttaşlarıyız. Kutsandık ve bu idealleri ülkemizde ve dünyada savunduğumuz ve ilerlettiğimiz zaman da insanlık için bir lütuf olduk. Tarihte hiç görülmediği kadar insana tiranlıktan ve yoksulluktan kurtulmaları için yardım ettik. Bu süreçte büyük servet ve güç elde ettik.  Yurtseverliğimizi dünyanın her köşesine küskünlük, nefret ve şiddet eken kabile rekabeti ile karıştırdığımızda büyüklüğümüzü zayıflattık. Duvarları yıkmak yerine onların ardına saklandığımızda, her zaman olduğu gibi değişim için büyük bir güç olan ideallerimize güvenmek yerine onlardan şüphe ettiğimizde büyüklüğümüzü zayıflattık" dedi. 

McCain'in sarf ettiği 'duvarların arkasına saklanmak' sözleri ABD Başkanı Donald Trump'a üstü kapalı bir mesaj olarak yorumlandı. Zira Trump ABD ve Meksika arasında bir duvar inşa etmek istiyor.

'BİZ TARİHTEN SAKLANMAYIZ, TARİH YAZARIZ'

McCain mesajının devamında da şu ifadeleri kullandı:

"Biz 325 milyon dikkafalı ve bağırıp çağıran bireyden oluşuyoruz. Bazen tartışıp rekabet ediyoruz hatta bazen birbirimizi kamuya açık kaba tartışmalarda açıktan açığa karalıyoruz. Ancak her zaman anlaşmazlıktan daha fazla ortaklığımız var. Eğer bunu hatırlarsak ve hepimizin bu ülkeyi sevdiği varsayımının faydasını birbirmize iletirsek bu zor zamanların üstesinden geliriz. Öncekinden daha güçlü şekilde üstesinden geliriz. Bunu her zaman yapıyoruz. 10 yıl önce başkanlık seçimlerinde yenilgiyi kabul etme ayrıcalığına sahip oldum. Şu anki zorluklarımız nedeniyle umutsuzluğa kapılmayın, ABD'nin büyüklüğüne ve umuduna her zaman inanın. ABD'liler asla pes etmez. Asla teslim olmayız. Biz tarihten saklanmayız, tarih yazarız. Elveda sevgili Amerikalılar. Tanrı sizi ve ABD'yi kutsasın."

TRUMP, MCCAIN'IN CENAZESİNE KATILMAYACAK

Öte yandan Trump'ın cumartesi günü McCain'in Washington'daki Ulusal Katedral'de yapılacak anma törenine katılmayacağı doğrulandı. 

McCain için perşembe günü Kuzey Phoenix'teki yapılacak törene ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence katılacak.  Cumartesi günü ise McCain'in naaşı Vietnam Savaşı Anıtı'na götürülecek ve Ulusal Katedral'de cenaze töreni yapılacak. Bu törene McCain'in ailesi, eski ABD Başkanı George W. Bush ve eski Başkan Barack Obama ve eski Dışişleri Bakanı Henry Kissinger'ın katılması bekleniyor. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN