Medvedev'den Türkiye'ye 'proje' tehdidi

Medvedev'den Türkiye'ye 'proje' tehdidi

Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesini "suç eylemi" olarak niteledi ve Türkiye ile Rusya arasındaki ortak projelerin iptal edilebileceğini söyledi.

Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, Türk hava sahasını ihlal ettiği için düşürülen Rus savaş uçağına ilişkin açıklamalarda bulundu. Güneydoğu Asya turundan dönüşte geldiği Yekaterinburg kentinde konuşan Medvedev, olay nedeniyle Türkiye ile Rusya arasındaki önemli ortak projelerin iptal edilmesine neden olabileceğini söyledi.

Sınır ihlali yapan uçağın düşürülmesi "suç"muş

Türk hava sahasını ihlal eden uçağın düşürülmesini "suç eylemi" olarak niteleyen Medvedev, olayın "hiçbir ulusal çıkarla meşrulaştırılamayacağını" savundu. Rusya ve NATO arasındaki ilişkilerin tehlikeli bir tırmanışa geçtiğini söyleyen Medvedev, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye bu eylemiyle IŞİD militanlarını koruduğunu gösterdi. IŞİD’e ait işletmelerde üretilen petrol ürünlerinin sevkiyatına dahil olan bazı Türk yetkililerinin bu süreçten elde ettiği doğrudan finansal çıkarlar göz önünde bulundurulduğunda, bu şaşırtıcı bir şey değil. Rusya ile Türkiye arasındaki iyi komşuluk ilişkileri ekonomi ve siyasi açılar dahil olmak üzere zarar gördü. Bu hasarı telafi etmek zor olacak. Bu eylemin bir dizi ortak projenin iptal edilmesi ve Türk şirketlerinin Rus pazarındaki pozisyonlarını kaybetmesi gibi doğrudan sonuçları olabilir"

Rus uçağı böyle düşürülmüştü:

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN