Merkel, May'in görüşme talebini reddetti

Merkel, May'in görüşme talebini reddetti

Almanya Şansölyesi Merkel, İngiltere Başbakanı May'in AB-Birleşik Krallık ilişkilerine yönelik görüşme talebini reddetti. AB'nin önceki taahhütlerinden dolayı İngiltere'ye yaklaşık 60 milyar avroluk bir fatura çıkarılacağı da belirtiliyor.

İngiltere, Lizbon Anlaşması'nın 50. maddesini işleme koyarak, 44 yıllık üyeliğin ardından Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma (Brexit) sürecini resmen başlatmış oldu. AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "9 ay sonra İngiltere, Brexit sürecini başlattı" dedi.

GÖRÜŞME TALEBİNİ REDDETTİ

AFP'ye göre, sürecin başlamasından sonra Almanya Şansölyesi Angela Merkel'in, İngiltere Başbakanı Theresa May'in Avrupa Birliği-Birleşik Krallık ilişkileri konusundaki görüşme talebini reddettiği öğrenildi.

60 MİLYAR AVROLUK FATURA

AB'nin, önceki taahhütlerinden dolayı İngiltere'ye yaklaşık 60 milyar avroluk bir fatura çıkarılacağı belirtiliyor. Söz konusu faturanın, müzakerelerde en tartışmalı konulardan biri olması bekleniyor. Ayrıca İngiltere'de yaşayan birlik vatandaşları ile AB ülkelerinde yaşayan İngiltere vatandaşlarının Brexit sonrası durumları da diğer zorlu konular olarak öne çıkıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN