Merkel: Türkiye'nin sığınmacılar için AB'den yardım istemeye hakkı var

Merkel: Türkiye'nin sığınmacılar için AB'den yardım istemeye hakkı var

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Brüksel'deki Avrupa Birliği - Türkiye zirvesi öncesi yaptığı açıklamada "Türkiye'nin sığınmacılar için AB'den yardım almaya hakkı var" dedi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Belçika'nın başkenti Brüksel'de gerçekleştirilecek AB - Türkiye zirvesi önceside açıklamalarda bulundu. Merkel, "Türkiye'nin sığınmacılar için AB'den yardım istemeye hakkı var" dedi.

Bugün gerçekleştirilecek zirve öncesinde hazırlanan taslak metinde Türkiye'nin AB'ye üyelik müzakerelerinin yeniden canlandırılması ve Türk vatandaşlarının Avrupa ülkelerine vizesiz girişi konusunda mutabakata varıldığı duyurulmuştu.

Sığınmacı krizi konusunda ise Türkiye'nin istediği yardım miktarı ve yardımın süresi ile AB ülkelerinin teklifi arasında henüz giderilemeyen farklılıklar bulunduğu ifade edilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN