Merkel'den açıklama: Nazi benzetmesi son bulmalı

Merkel'den açıklama: Nazi benzetmesi son bulmalı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya'ya yönelik Nazi benzetmesi açıklamalarına yönelik, Merkel, "Türk liderlerin Nazi kıyaslamaları son bulmalı" dedi. AFP'nin haberine göre Merkel, Türkiye'nin 16 Nisan referandumuyla ilgili Almanya'da düzenleyeceği etkinlikleri yasaklayabileceklerini sözlerine eklediği iddia edildi.

Almanya Başbakanı Merkel, Japon mevkidaşı Şinzo Abe'yle birlikte, Hannover'deki bilişim ve teknoloji fuarı CeBIT'in açılışını gerçekleştirdi. Daha sonra basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Merkel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın Nazi benzetmelerini değerlendirdi.

NAZİ KIYASLAMASI SON BULMALI

Türkiye'ye karşı faşist uygulamaları devreye sokan, ancak terör örgütü PKK'ya her türlü alanı açan Merkel, "Türk liderlerin Nazi kıyaslaması son bulmalı" şeklinde konuştu.

HÜKÜMET SÖZCÜSÜ DE AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Merkel'den önce de Alman hükümet sözcüsü, konuya ilişkin açıklamada bulunmuştu. "Nazi karşılaştırması hiçbir şekilde kabul edilemez" diyen sözcü Ulrike Demmer, ilişkilere kalıcı zararın önüne geçilmesinin de Türkiye'ye bağlı olduğunu savundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün yaptığı, "Sen de şu anda Nazi uygulamasını yapıyorsun. Kime? Almanya'daki benim Türk kardeşlerime veya oraya giden bakan kardeşlerime, milletvekili kardeşlerime" açıklamasına Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'den ve muhalefet lideri Martin Schulz'dan da tepki gelmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN