Mısır İhvan’ı suçladı saldırıyı IŞİD üstlendi

Mısır İhvan’ı suçladı saldırıyı IŞİD üstlendi

Mısır’da hükümetin Müslüman Kardeşler’i suçladığı kilise saldırısını IŞİD üstlendi. Mısır polisinin ‘İhvan üyesi canlı bomba’ olarak açıkladığı, ancak saldırıyı düzenleyen kişi olmadığı anlaşılan Mustafa’nın, daha önce polis tarafından taciz edildiği ortaya çıktı.

Mısır’da 11 Aralık’ta bir Kıpti katedraline düzenlenen canlı bomba saldırısını terör örgütü IŞİD üstlendi. Pazar ayini sırasında düzenlenen saldırı nedeniyle Mısır yönetimi, Müslüman Kardeşler (İhvan-ı Müslimin) örgütünü suçlamıştı. IŞİD’e bağlı haber ajansı Amak tarafından yayımlanan üstlenme bildirisinde, canlı bombanın kimliği Ebu Abdullah el-Mısri olarak açıklandı.

25 kişinin öldüğü, 49 kişininse yaralandığı saldırı için “Mısır’daki her kafir ve mürted bilmelidir ki savaşımız devam ediyor” ifadeleri kullanıldı. Mısır İçişleri Bakanlığı, saldırıdan bir gün sonra canlı bombanın 22 yaşındaki Mahmud Şefik Muhammed Mustafa adlı Müslüman Kardeşler üyesi olduğu şeklinde bir açıklama yapmıştı.

Mustafa’nın Reuters ajansına konuşan annesi, oğlunun daha önce Mısır polisi tarafından cinsel tacize maruz kaldığını, ancak oğlunun radikalleştiğine dair bir belirti görmediğini ifade etmiş, “Oğlum kimseyi öldüremez” demişti. Pazar günü yapılan saldırıda Mısır başkenti Kahire’deki en büyük kilise olan ve aynı zamanda Kıptilerin papalığının bulunduğu St. Mark Katedrali hedef alınmıştı. 2013 yılında darbeyle iktidara geldikten sonra Müslüman Kardeşler’i yasadışı ilan eden Mısır lideri Abdülfettah Sisi, saldırıyla iligli dört İhvan üyesinin yakalandığını, ikisininse arandığını bildirmişti. Sisi, yönetimi devraldığı günden bu yana yüzlerce İhvan taraftarını öldürdü, binlercesini hapse attı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN