Mısır'da Farafra saldırısına 13 idam kararı

Mısır'da Farafra saldırısına 13 idam kararı

Mısır'da 21 askerin ölümüyle sonuçlanan Farafra saldırısını gerçekleştirmekle suçlanan 13 sanık için idam cezası verildiği belirtildi.

Hükümete ait "El-Ahbar" gazetesinde yer alan habere göre, Temmuz 2014'te Farafra bölgesi yakınlarındaki bir sınır güvenlik noktasına saldırı düzenlemekle yargılanan 14 kişinin duruşması Batı Kahire Askeri Mahkemesi'nde görüldü. Mahkeme 12'si gıyaben yargılanan 13 sanığın idamına, 1 sanığın ise "daha önce başka bir davadan idam cezası aldığı ve aynı cezanın tekrarlanamayacağı için" yargılanamayacağına hükmetti. Kararlara temyiz yolunun açık olduğu kaydedildi.

21 ASKER ÖLMÜŞTÜ

Bir grup teröristin, 19 Temmuz 2014'te başkent Kahire'ye 100 kilometre uzaklıktaki Farafra bölgesi yakınlarındaki bir sınır güvenlik noktasına düzenlediği saldırıda 21 asker yaşamını yitirmiş, 4 asker yaralanmıştı. Saldırının sorumluluğunu Ensar Beyt el-Makdis adlı örgüt üstlenmişti. Ensar Beyt el-Makdis, Kasım 2014'te terör örgütü DEAŞ'a biat ettiğini duyurmuş ve adını Sina Vilayeti olarak değiştirmişti.

KAHİRE/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN