Mısır'da ikinci af listesinde Ihvan üyeleri yer almıyor

Mısır'da ikinci af listesinde Ihvan üyeleri yer almıyor

Mısır Cumhurbaşkanlığı Af Komisyonu üyesi Usame el-Gazali Harb "Şiddet eylemlerine katılan Ihvan üyeleri komisyonun çalışma alanının dışındadır. Ancak haklarında Ihvan’a üye olma suçlaması yapılanlar farklı değerlendiriliyor"" dedi

Mısır Cumhurbaşkanlığı Af Komisyonu, haklarında af kararı çıkacak olan ikinci listede kendilerine "şiddet suçlaması" yapılan Müslüman Kardeşler Teşkilatı (Ihvan) üyelerinin yer almadığını duyurdu.

Komisyon üyesi Usame el-Gazali Harb, bugün yaptığı basın açıklamasında, Ihvan'ın Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi’yi çok sert bir dille eleştirmeye devam ettiğini, ancak komisyonun bütün dünyaya gerçekleri göstereceğini söyledi.

İKİNCİ AF LİSTESİ

Yeni af listesinde Ihvan üyelerinin olmadığını belirten Harb, "Şiddet eylemlerine katılan Ihvan üyeleri komisyonun çalışma alanının dışındadır. Ancak haklarında Ihvan’a üye olma suçlaması yapılanlar farklı değerlendiriliyor." dedi.

Fikrini barışçıl yöntemlerle dile getiren gazeteci ve fikir adamlarının, şiddet olaylarına karışmış şahıslar ile aynı değerlendirilemeyeceğini dile getiren Harb’in, bir Kıpti Hıristiyan’ın tutuklu olduğunu ve İçişleri Bakanlığı ile konuyu görüşmeye başladıklarını söylemesi dikkat çekti.

Af Komisyonu üyelerinden insan hakları savunucusu Muhammed Abdulaziz ise bütün tutukluların durumunun Komisyon tarafından değerlendirildiğini ifade etti.

82 KİŞİ YER ALDI

Bir yerel televizyon kanalına dün gece telefonda bağlanan Abdulaziz, "Elimizde iki ayrı grup tutuklu var. Bunlardan ilki haklarında savcılık tarafından suçlama yapılanlar. Haklarında henüz yargı süreci başlamamış olan bu grup ile ilgili liste, Başsavcı Nebil Sadık’a gönderilecek. İkinci grup ise haklarında mahkeme kararı bulunanlar. Bunların listesi ise Cumhurbaşkanlığına haklarına af kararı çıkarılması için gönderilecek." dedi.

Cumhurbaşkanlığı Af Komisyonu geçen Ekim ayında Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi tarafından kurulmuştu. Komisyon tarafından yapılan çalışmanın ardından hazırlanan 82 kişilik ilk listeyle ilgili Cumhurbaşkanı geçen Kasım ayında af kararı çıkardı.

İlk listede özgürlüğüne kavuşanlar arasında, Ihvan’ın ünlü kadın aktivistlerinden Yusra el-Hatib ile dinlere hakaretten hakkında bir yıl hapis cezası verilen televizyon programı sunucusu İslam el-Buhayri de bulunuyordu.

KAHİRE/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN