Muhalefetin vampirleri iktidarın kanını emiyor

Muhalefetin vampirleri iktidarın kanını emiyor

Afrika’da hala devam eden büyücülük ve vampir inancı 8 kişinin ölümüyle sonuçlandı. 140 kişilik bir grup, vampir olduklarını düşündükleri kişileri linç etti. Malavi hükümeti ise bunun muhalefetin iktidarı zayıflatma çabası olduğunu ileri sürdü.

Afrika’nın güneydoğusunda bulunan Malavi’de vampir oldukları düşünülen kişiler linç edildi. Malavi’nin iki ayrı kentinde gerçekleşen olaylarda en az sekiz kişinin linç edilerek öldürüldüğü bildirildi. Polis yetkililerinin olayla ilgili yaptığı açıklamada, vampir olduğu gerekçesiyle sekiz kişiye linç girişiminde bulunan 140 kişilik grubun gözaltına alındığı belirtildi. Öte yandan başka bir kente de iki kişi insanların kanını emmek suçuyla gözaltına alındı. Yetkililer, söylentilere rağmen kimsenin kanının emildiği şikâyetiyle hastaneye başvurmadığını duyurdu. Linç grupları, Eylül ayında büyü yapmak için insanların kanlarını içtiklerinden şüphelendikleri kişilere saldırmaya başlamıştı. BBC’ye konuşan Malavi Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü James Kaledzera, linçlerin gerçekleştiği bölgelerde polis devriyesinin artırıldığını duyurdu. Ülkenin güneyindeki bazı bölgelerde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Hükümet yetkilileri, Malavi’de herhangi bir vampir olmadığını duyurmuş, söylentileri muhalefetin iktidarı yıpratmak için yaydığını öne sürmüştü. İçişleri Bakanı Nicolas Dausi “Bu söylentilerin arkasında kimin olduğunu ortaya çıkaracağız. Kan emici olduğu öne sürülen kişilere karşı yapılan barbarca saldırıları lanetliyoruz” demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN