NATO: Türkiye'nin istemediği karar alınmaz

NATO: Türkiye'nin istemediği karar alınmaz

NATO Genel Sekreteri Yardımcısı Gottemoeller, örgüt içerisinde Türkiye'nin istemediği bir kararın alınamayacağını söyledi ve "Zor kararlarda mutabakat zaman alabilir ancak çoğu zaman bunu başarabiliyoruz" dedi.

Türkiye’nin Suriye’nin Afrin bölgesinde YPG’ye karşı başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nın ardından Ankara’ya gelen NATO Genel Sekreteri Yardımcısı Rose Gottemoeller, ABD ile Türkiye arasında yaşanan gerginliğin NATO'daki iş birliğine olası etkilerini değerlendirdi. 

Hürriyet'ten Sevil Erkuş'a konuşan Gottemoeller, konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

"NATO birbiriyle yakın çalışma içerisinde olan büyük bir ailedir. Çünkü kararlar ancak mutabakatla alınabilir. Her konuya müdahil olan bir üye olarak Türkiye’nin istemediği hiçbir karar alınamaz. Türkiye’nin ittifak içerisindeki rolüne büyük önem vermekteyiz. Zor kararlarda mutabakat zaman alabilir ancak çoğu zaman bunu başarabiliyoruz."

'S-400 KARARINA SAYGILIYIZ' 

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 savunma füzeleri alımına ilişkin de konuşan Gottemoeller, şöyle devam etti:

"NATO, üyelerinin silah alımı konusundaki kararlarına saygı duymaktadır. NATO’nun gerçekten üzerinde odaklandığı konu ise tüm müttefikler için etkili savunma. Altını çizmek istediğimiz noktalardan biri (sistemlerin) birlikte çalışabilirliğinin çok önemli olduğu. Çünkü caydırıcılık ve karşılıklı savunma sağlamak için sistemlerimiz birlikte çalışabilirse müttefiklerimizi en iyi şekilde savunabiliriz. Ancak NATO, müttefiklerinin kararlarını dikte etmez." 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN