New York Times'ten çarpıcı iddia: MbS General'in ismini verecek

New York Times'ten çarpıcı iddia: MbS General'in ismini verecek

New York Times gazetesi, Suudi Arabistan’ın gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesinden, Veliaht Prens Muhammed Bin Selman’ın üst düzey danışmanlarından istihbarat yetkilisi General Ahmed el Assiri’yi sorumlu tutmaya hazırlandığını yazdı.

Amerikan New York Times gazetesi Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolması olayıyla ilgili yeni iki iddia ortaya attı. 

"GENERAL ASSİRİ'Yİ SORUMLU TUTACAKLAR"

New York Times gazetesi haberini 3 kaynağına dayandırdı Haberde Suudi yönetiminin, Prens Selman’a yakın isimlerden General Assiri’yi Kaşıkçı’nın ölümünden sorumlu tutmaya hazırlandığı öne sürüldü. 

Gazetenin iddiasına göre Suudi yöneticiler Prens Selman’dan General Assiri’nin Kaşıkçı’yı yakalaması için sözlü yetki aldı. Ancak Assiri bu yetkiyi ya yanlış anladı, ya da yetkilerini aştı ve Kaşıkçı’yı öldürdü.

FOTOĞRAFLAR YAYINLANDI

New York Times gazetesi başka bir haberinde de Kaşıkçı olayıyla bağlantısı olduğu iddia edilen bazı fotoğraflar yayımlandı.

Fotoğrafların Suudi Arabistan Veliaht Pprensi Muhammed Bin Selman'a yakın isimlerden Maher Abdulaziz Mutreb'in, Kaşıkçı'dan birkaç saat önce konsolosluğuna girdiğini ana ait olduğu belirtildi. Mutreb, 2 Ekim'de saat 09.55'te konsolosluğa girerken görülüyor.

Başka bir fotoğraf Mutreb'in 16.45'te Suudi Arabistan Başkonsolosu Muhammed El-Uteybi'nin evinin önünde durduğunu gösteriyor. Diğer bir fotoğrafta ise Mutreb 17.15'te Türkiye'deki bir otelden yanında büyük bir valizle çıkış yaparken görülüyor.

Mutreb son olarak 17.58'de Atatürk Havalimanı'nda Türkiye'den ayrılırken görüntüleniyor.

New york times gazetesi, önceki gün Türkiye'nin, Kaşıkçı'nın öldürülmesinde rolü olduğundan şüphelenilen bazı kişilerin kimliğini tespit ettiğini öne sürmüştü. 

Gazete, şüphelilerden biri olan Mutreb'in 2017'de Suudi Arabistan'ın Londra Büyükelçiliği'ne atanmış bir diplomat olduğunu belirtmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN