Nijerya'da koleradan ölenlerin sayısı 48'e yükseldi

Nijerya'da koleradan ölenlerin sayısı 48'e yükseldi

Batı Afrika ülkesi Nijerya'nın Borno eyaletinde kolera salgınında ölenlerin sayısı 48'e yükseldi. Sınır Tanımayan Doktorlar örgütü Koordinatörü Anna Cilliers, "Monguno, Dikwa ve Maiduguri bölgelerinde kolera salgını yayılıyor. Örgüt olarak kolera ile mücadele ediyoruz" dedi.

Bu arada eyaletteki mülteci kamplarında tıbbi destek çalışmalarını yürüten Sınır Tanımayan Doktorlar örgütü Koordinatörü Anna Cilliers, ülkenin kuzeydoğusunda bulunan ve Boko Haram ile çatışmaların devam ettiği eyalette geçen ay patlak veren kolera salgınında 48 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 bin 627 kişide kolera teşhisi konulduğunu dile getirdi.

Cilliers, "Monguno, Dikwa ve Maiduguri bölgelerinde kolera salgını yayılıyor. Örgüt olarak kolera ile mücadele ediyoruz" dedi.

BM Nijerya İnsani Yardım Koordinatör Yardımcısı Peter Lundberg, hafta sonu yaptığı açıklamada, Nijerya'nın kuzeydoğusunda etkili olan kolera salgını ile mücadele etmek için 9,9 milyon dolara ihtiyaç duyulduğunu söylemişti.

ABJUJA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN