Nijerya'da meydana gelen trafik kazasında 20 kişi öldü

Nijerya'da meydana gelen trafik kazasında 20 kişi öldü

Batı Afrika ülkesi Nijerya'nın Gombe eyaletinde kontrolden çıkan otomobilin, Hz. Muhammed'in doğum günü kutlamaları için toplanan kalabalığa çarptığı, olayda en az 20 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Gombe Eyalet Komisyonu Halkla İlişkiler Sorumlusu Ahmed Osman, gazetecilere yaptığı açıklamada, sürücüsünün hakimiyetini kaybettiği otomobilin kutlamalara katılan kalabalığın arasına daldığını söyledi.

Olayda, 12'si çocuk en az 20 kişinin öldüğünü çok sayıda kişinin yaralandığını belirten Osman, kazayla ilgili soruşturma başlatıldığını ifade etti.

Ehliyet temininin kolay olduğu Nijerya'da her yıl yüzlerce kişi, kurallara uyulmaması, aşırı hız ve dikkatsizlik gibi nedenlerle meydana gelen trafik kazalarında ölüyor.

ABUJA/AA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN