Nijeryalılar umudu Avrupa'da aradı

Nijeryalılar umudu Avrupa'da aradı

Nijerya'da 2016 yılında binlerce kişi çatışmalardan kaçmak ya da daha iyi bir yaşam hayaliyle Avrupa'ya geldi.

Nijerya'da 2016 yılında binlerce kişi çatışmalardan kaçmak ya da daha iyi bir yaşam hayaliyle Akdeniz üzerinden Avrupa'ya ulaştı. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) verilerine göre, 2016 yılında İtalya'ya gelen 181 bin göçmenin yüzde 21'i Nijeryalılardan oluştu.

Geçen yıl 36 bin Nijeryalı, yasa dışı yollarla Akdeniz üzerinden Avrupa'ya girdi. Diğer taraftan İtalya üzerinden Avrupa'ya 2016 yılında göç edenlerin yüzde 12'sini Eritreliler, yüzde 21'ini Gambiya, Gine ve Fildişi Sahili vatandaşları, yüzde 6'sını Senegalliler, yüzde 10'unu Sudan ve Mali vatandaşları, geri kalanını da diğer Afrika ülkelerinin halkları oluşturdu.

NİJERYA ÇATIŞMALARIN ODAĞI

Ayrıca yine aynı dönemde İtalya'ya ulaşmaya çalışanlardan 5 bin 22 kişi Akdeniz'de hayatını kaybederken her gün ortalama 109 Nijeryalı Avrupa'ya geçiş için bu riskli rotayı kullanmayı sürdürdü. Avrupa Birliği Sınır Koruma Ajansı Frontex verilerine göre de İtalya üzerinden Avrupa'ya ulaşan en büyük gruplar Nijeryalı, Eritreli ve Gineliler oldu.

Nijeryalıların ülkelerini terk etmelerinin nedenleri arasında ilk sıralarda terör örgütü Boko Haram'ın bölgedeki saldırıları ile Nijer Deltası'ndaki çatışmalar gösteriliyor. Nijerya Federal Hükümeti Sekreteri Babachir Lawal da konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, Avrupa'ya göç eden birçok Nijeryalı'nın temel amacının daha iyi şartlarda yaşamak olduğunu söyledi. Petrol üretiminde dünyanın önde gelen ülkelerinden olan Nijerya, yıllardır ekonomik krizle mücadele ediyor.

ABUJA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN