Norveç büyükelçisi Rus Dışişlerine çağrıldı

Norveç büyükelçisi Rus Dışişlerine çağrıldı

Norveç’te gözaltına alınan Rus vatandaşının derhal serbest bırakılması talebinin ardından Rusya’daki Norveç büyükelçisi, Rusya Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Rus vatandaşı Mihail Boçkaryev’in Oslo havaalanında tutuklanmasına itiraz etti. Konuyla ilgili olarak Moskova’daki Norveç Büyükelçisi Rune Resaland, Rusya Dışişleri Bakanlığına çağrıldı. Dışişleri Bakanlığı büyükelçiye, Boçkaryev’in Rusya Federasyonu Ofisi çalışanı olduğunu ve uluslararası bir seminere katılmak için Avrupa Parlamentosu Araştırma ve Belgelendirme Merkezi’nin daveti üzerine Norveç’e gittiğini aktardı.

Bakanlık, Büyükelçiden Boçkaryev’in derhal serbest bırakılmasını talep etti. Aksi takdirde, bu adımın cevapsız kalmayacağı da Norveçli diplomata bildirildi.
Norveç polisi, Rusya vatandaşı olan Mihail Boçkaryev’i Oslo havalimanında casusluk suçlamalarıyla gözaltına almıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN