Norveç'te kırmızı alarm: Yüzlerce kişi tahliye edildi

Norveç'te kırmızı alarm: Yüzlerce kişi tahliye edildi

Norveç’te etkili olan şiddetli yağışlar sel ve toprak kaymasına yol açarken, 150 kişi tahliye edildi.

Norveç’te şiddetli yağışların yol açtığı sel ve toprak kaymalarından dolayı 150 kişi tahliye edildi. Ülkenin kuzey kesimindeki Gudbrandsdalen bölgesinde evlerin yıkılmasına ve araçların sele kapılmasına neden olan aşırı yağışlarda hasar meydana geldi.

KIRMIZI ALARM VERİLDİ

Yaşanan felaketten en çok etkilenen ise Skjaak ve Lom Belediyeleri oldu. Başbakanlık yetkilileri, kırmızı alarm verilen bölgede sivil savunma, polis ve itfaiye ekiplerinin afette yaralanan ve mahsur kalanları bulmaya çalıştıklarını belirtirken, yüzlerce evin sular altında kaldığı ve altyapı ile ekili alanların zarar gördüğünü, bölgeden 200 kişinin tahliye edilmesine ilişkin talimat verildiğini açıkladı. 

18-10/15/f17cfafd-913f-4c11-962a-5be9734f1d3b.jpg

Norveç Su Kaynakları ve Enerji Müdürlüğü yetkilileri sel ve toprak kaymasına bağlı can kaybının olup olmadığı sorularını cevapsız bırakırken yaşanan felaketin izlerini silmek için çalıştıklarını belirtti.

OSLO/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN