O telefon Hitler’in değilmiş

O telefon Hitler’in değilmiş

Adolf Hitler’in geçtiğimiz günlerde ABD’de bir müzayedede 243 bin dolara satılan telefonunun sahte olduğu iddia edildi.

Nazi lideri Adolf Hitler’in İkinci Dünya Savaşı sırasında, orduya emirlerini iletmek için kullandığı söylenen ve geçtiğimiz günlerde ABD’de ismi açıklanmayan kişiye 243 bin dolara satılan telefonun sahte olduğu iddia edildi. Frankfurt Müzesi’nin İletişim Teknolojileri Bölüm Başkanı Frank Gnegel, telefonun Hitler’e ait olamayacağı görüşünde.

Orijinali siyah renkte olan ancak, kırmızıya boyanıp, üzerine Adolft Hitler’in baş harflerinin kazındığı telefonun “Açıkça sahte” olduğunu belirten Gnegel, Siemens & Halske’nin ürettiği telefonun ahizesinin İngiliz üretimi olduğunu söyledi.

Gnegel, Frankfurter Allgemeine Zeitung’a yaptığı açıklamada telefonun daha sonra İngiltere’de monte edilmiş olabileceğini öne sürdü. Siemens’in siyah bir telefonun üzerini boyamak yerine Hitler için orijinal kırmızı telefon üretebilecek durumda olduğuna işaret eden Gnegel, Hitler'in kullandığı her şeyin üstün kalitede üretilirken telefonunun bu denli özensiz olmasının normal olmadığını savundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN