On binlerce çocuk ölümü bekliyor!

On binlerce çocuk ölümü bekliyor!

Açlık ve sefaletin hüküm sürdüğü Nijerya topraklarında yedi milyon insan acil yardıma muhtaç. BM’ye göre, eğer bir önlem alınmazsa yetersiz beslenme tespit edilen 100 bin çocuk bu yıl içinde ölecek.

İnsani krizin yoğun yaşandığı Batı Afrika ülkesi Nijerya’da acil önlem alınmazsa on binlerce çocuk bu yıl içinde hayatını kaybedebilir. Birleşmiş Milletler’in Nijerya’daki insani yardım yardımcı koordinatörü Peter Lundberg, “Şu anda Nijerya’da yetersiz beslendiği tespit edilen çocuk sayısı 450 bin.

Bizim tahminlerimize göre bu çocuklara ulaşamadığımız takdirde bunların yüzde 25’i bu yıl içinde ölecek. En kısa zamanda bu çocuklara ulaşmamız gerekiyor’’ dedi. Nijerya’da toplam yedi milyon insanın acil yardıma muhtaç olduğunu, geçen yıl Birleşmiş Milletler’in üye ülkelerden 450 milyon dolar talepte bulunduğunu, bunun ancak yarısının sağlanabildiğini belirten Peter Lundberg; “Kuzey Batı Nijerya’da açlık çekilen, hala ulaşılamayan bölgeler var.

Ot ve benzeri şeyleri yiyerek yaşamaya çalışan insanlar var. Birçok insan da kırsal kesimlerden, çok uzun mesafeleri yürüyerek daha yerleşik bölgelere ulaşmaya çalışıyor. Bu da Nijerya içinde 1,8 milyon yerlerinden edilmiş kişi yarattı’’ diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN