Özel Savcı Trump’ın şirketlerine uzandı

Özel Savcı Trump’ın şirketlerine uzandı

Rusya soruşturmasında Trump’a bir şok daha... Özel Savcı Robert Mueller, Trump’ın şirketinden Rusya ile ilgili faaliyetlerine ilişkin belgeler talep etti. Soruşturma, Trump’a doğrudan ilk kez bu kadar yaklaşmış oldu.

BD’de süren Rusya soruşturmasında önemli bir gelişme daha yaşandı. Soruşturmayı yürüten Özel Savcı Robert Mueller’in, Başkan Donald Trump’a ait 500’den fazla şirketin çatı kuruluşu olan Trump Organization’dan, Rusya ile ilgili bazı belgelerin kendisine teslim edilmesi talebinde bulunduğu bildirildi. New York Times gazetesinin, konuya ilişkin bilgi sahibi iki kaynağa dayandırdığı haberde, yeni belgelerin incelenmesinin soruşturmanın birkaç ay daha uzamasına sebep olabileceği belirtildi. Mueller’in talebi, aynı zamanda soruşturmanın Trump’a bir adım daha yaklaşması anlamına geliyor. Özel Savcı, geçen haftalarda da Trump’ın ekibinin Rusya ile iletişim için kurduğu gizli kanalı deşifre etmişti.

Trump’ı temsilen Blackwater şirketinin kurucusu, Putin’i temsilen Rus bir iş adamı ile siyasi ilişkileri ile bilinen Lübnanlı iş adamı George Nader’in seçim döneminde gizli görüşmeler yaptığı ortaya çıkmıştı. Nader, Trump’ın görevdeki birinci yılı kutlamaları için ocak ayında ABD’ye gittiğinde FBI tarafından yakalanarak sorgulanmış ve bildiklerini anlatmıştı. Özel Savcı Robert Mueller, Ekim 2016’daki başkanlık seçimlerine Rusya’nın Trump lehine müdahale ettiğini savunuyor. Şu ana kadar 13 Rus ve üç Rus şirketini bu müdahale faaliyetleriyle ilişkili olmakla suçlayan Mueller, Donald Trump’ın bu süreçte Ruslarla işbirliği halinde olup olmadığını araştırıyor. Trump’ın siber saldırılar ve yalan haberler yoluyla seçimlere müdahalede bulunması faaliyetlerinde dahlinin olduğu anlaşılırsa, başkanlıktan azil süreci için yol açılmış olacak.

Öte yandan ABD İç Güvenlik Bakanlığı, seçim sürecinde Rusların enerji başta olmak üzere hayati önemdeki altyapı tesislerine siber saldırıları yoluyla sızdığını açıkladı. Bakanlığın açıklamasında, Rus bilgisayar korsanlarının tesisleri sabote etme imkanına sahip odluğu ancak harekete geçmediği belirtildi. Trump’ın göreve başlamasından sonra ise faaliyetlerinin azaldığı kaydedildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN