Para gelmezse ölecekler!

Para gelmezse ölecekler!

Çatışmalar, kuraklık, açlık... Dünya hiç bu kadar insanlıktan yoksun kalmamıştı. BM, 1945’ten bu yana en büyük insani krizin yaşandığını bildirdi. Temmuz ayına kadar 4,4 milyar dolar bulunamazsa 20 milyondan fazla kişinin sonu felaket olacak.

Nijerya, Somali, Güney Sudan ve Yemen’de açlıkla mücadele eden 20 milyondan fazla kişi insanlık arıyor. Birleşmiş Milletler (BM), dünyada 1945’ten bu yana en büyük insani krizin yaşandığını bildirdi.

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Durumlar Koordinatörü Stephen O’Brien, felaketin önüne geçilmesi amacıyla temmuz ayına kadar 4,4 milyar dolara ihtiyaç duyulduğunu açıkladı. BM’nin kurulduğu 1945’ten bu yana ilk kez böyle bir krizin yaşandığını vurgulayan O’Brien “Tarihte kritik bir noktada duruyoruz. Küresel olarak müşterek ve eş güdümlü çabalar olmazsa insanlar, öylece açlıktan hayatını kaybedecek. Birçok insan daha çok acı çekecek ve hastalıklardan ölecek” dedi.

Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Sözcüsü Joel Millman, BM Cenevre Ofisi’nde geçen hafta düzenlenen basın toplantısında, Güney Sudan, Somali, Yemen ve Nijerya’nın kuzeydoğusunda 20 milyon kişinin karşı karşıya olduğu açlık krizine çözüm bulunabilmesi için uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırmıştı. Millman, şiddetli kuraklık, çatışmalar, istikrarsızlık, şiddet ve ekonomik kötüleşme nedeniyle bu ülkelerin belirli bölgelerinde kıtlığın baş gösterdiğini vurgulayarak, “Bu durum milyonlarca kişinin hayatını tehlikeye atarak, onları gıda ve su arayışına mecbur bıraktı” demişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN