Parası olmayan tabutta yaşıyor

Parası olmayan tabutta yaşıyor

Hong Kong’da 200 bin kişinin yaşadığı evlerin çoğu bir odadan bile küçük. Hatta bu ‘tabut evlerin’ bazıları o kadar ufak ki, içinde insanın bacaklarını tam olarak uzatması dahi mümkün değil.

Asya ülkesi Hong Kong’da yaklaşık 200 bin kişi, ‘tabut evler’ olarak adlandırılan ve bir odadan bile küçük olan bu evlerde yaşıyor. Ülkede son yıllarda zenginlik artarken, maddi durumu artan ev fiyatlarını karşılayamayan kişiler, ‘tabut evlerde’, bölünmüş dairelerde veya diğer yetersiz konutlarda barınıyor. AP ajansının haberinde, ülkedeki bu durum, ‘Hong Kong’daki emlak balonunun karanlık tarafı’ olarak niteleniyor.

17-05/22/22krr16tabut.jpg

Sanılanın aksine tabut evler çok da ucuz değil. 2 metrekarelik olanların aylık kirası 310 dolardan başlıyor. Bu tabut evlerde yaşanlardan biri de 63 yaşındaki Wong Tat-ming. Tat-wing, bakımsız tuvaletlerin yanında bulunan, 2 metrekare olan bu odası için aylık 310 dolar ödüyor.

17-05/22/22krr16tabut2.jpg

Yaşlı adam, uyku tulumu, televizyon, elektrikli fan ve yetersiz birkaç eşyasıyla bu odaya sıkışmış durumda hayatına devam etmeye çalışıyor. Li Suet-wen ise 6 yaşındaki oğlu ve 8 yaşındaki kızıyla birlikte 4 metrekarelik bir başka ‘tabut evde’ yaşıyor. İçine sığdırdığı bir ranza, küçük bir kanepe ve bir masa, buzdolabı ve çamaşır makinesi olan bu ev için aylık 580 dolar ödeme yapıyor. Suet-wen pasta süslemecisi olarak çalıştığı işinden bin 290 dolar kazanıyor. Tek bir katta bulunan ve çoğu zaman bakımı ve temizliği yapılmayan tuvaletler ise ortak kullanıma açık bulunuyor.

17-05/22/22krr16tabut3.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN