Patriot onayına Kremlin'den ilk tepki: S-400'leri etkilemez

Patriot onayına Kremlin'den ilk tepki: S-400'leri etkilemez

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD'nin Türkiye'ye satışını onayladığı Patriot hava savunma sistemleri için görevlendirilecek ABD teknik personelinin, bu ülkeye gönderilecek Rus yapımı S-400 sistemleri hakkında bilgi edinme tehlikesine ilişkin olarak, Türk tarafına güvenmemek için bir sebep görmediklerini söyledi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'a, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın Türkiye'ye 3.5 milyar dolar değerindeki Patriot hava savunma sistemlerinin satılmasını onaylamasına ilişkin bir soru yöneltildi. 

Patriot sistemleri için Türkiye'ye gönderilecek ABD personelinin, bu ülkeye sevk edilecek Rusya yapımı S-300 sistemleriyle ilgili gizli bilgilere erişme ihtimalinin sorulduğu Peskov, şu ifadeleri kullandı:

"Rusya'nın diğer ülkelerle yaptığı askeri-teknik işbirliği anlaşmaları, belli kategorilerdeki bilgilerin, hassas bilgilerin gizli tutulmasına ilişkin hukuki yükümlülükleri de beraberinde getiriyor. Bu gibi yükümlülükler, Türk tarafıyla (imzalanan anlaşmada) da var."

Ayrıca Kremlin Sözcüsü, "Türk partnerlerimize güvenmemek için bir sebep görmüyoruz" vurgusunu da yaptı.

'BİRBİRİYLE İLİŞKİLİ SÜREÇLER DEĞİL'

Peskov, Türkiye'nin Patriot sistemleri satın alacak olmasının bu ülkenin Rusya ile imzaladığı S-400 sistemleri anlaşmasının bozulmasına sebep olup olmayacağı sorusunaysa, "Bunlar bibiriyle ilişkili olarak süreçler değil" yanıtını vererek, "Biz, Türk meslektaşlarımızla aramızdaki anlaşmaları yerine getiriyoruz. Biliyorsunuz ki S-400 projesi ve sözleşmesi hayata geçirilme aşamasında, bu süreç devam edecek" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN