Pentagon'un UFO araştırması ortaya çıktı

Pentagon'un UFO araştırması ortaya çıktı

Pentagon'un milyonlarca dolarlık gizli UFO araştırması yürüttüğü ortaya çıktı. 2007’de başlayan ve 2012'de sona erdirildiği belirtilen projeden az sayıda yetkilinin haberdar olduğu belirtildi.

New York Times’ın haberine göre, araştırmada yer alan belgelerde, alışılmadık seviyede hızlı hava araçları ve uçan objeler tanımlanmaya çalışılıyor.

Ancak bilim insanları, açıklanamayan durumların varlığının Dünya dışı canlılara işaret ettiği anlamına gelmediğini söylüyor. İleri Uzay Tehdidi Tanımlama Programı, emekli Demokrat Senatör Harry Reid’in projesiydi. Reid, New York Times’a yaptığı açıklamada “Bu projeyi yürüttüğüm için utanç içinde ya da üzgün değilim. Daha önce kimsenin yapmadığı bir şeyi yaptım” dedi.

22 MİLYON DOLARLIK MALİYET

Programın, Savunma Bakanlığına 22 milyon dolarlık bir maliyeti olduğu ve giderlerin yüksekliği sebebiyle sona erdirildiği aktarıldı. Program 2012’de bitirilse de yetkililerin olağan dışı hava fenomenlerinin ve şüpheli objelerin günlük takibini sürdürdüğü belirtildi.

Politico’ya konuşan başka bir Kongre yetkilisi ise programın, rakip olarak görülen yabancı ülkelerin teknolojik gelişimini gözlemlemek için başlatılmış olabileceğini söyledi.

2017’nin başında Amerikan Merkezi Haber Alma Teşkilatı (CIA), milyonlarca sayfalık gizli belgeyi kamunun erişimine açmıştı. Bu belgeler arasında UFO raporları da vardı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN