Peşmerge: ABD askerleri aylardır bizimle birlikte savaşıyor

Peşmerge: ABD askerleri aylardır bizimle birlikte savaşıyor

İngiliz Guardian gazetesine konuşan Peşmergeler, Irak'ta kendileriyle birlikte IŞİD'e karşı savaşan ABD askerlerinin gizlice çektikleri görüntülerini gösterdi. ABD, Irak'ta muharip güç bulundurmadığını iddia ediyordu.

Peşmergeler, ABD askerlerinin aylardır kendileriyle aynı safta IŞİD'e karşı savaştığını söyledi. İngiliz Guardian gazetesinden Fazel Hawramy ve Shalaw Mohammed'e konuşan Peşmergeler, muhabirlere gizlice çektikleri üç videoyu gösterdi. Guardian, videolardan bir kareyi yayımladı. Bu karede, bir tankın üzerindeki Amerikan askeri görülüyor.

15-12/01/3264.jpg
Guardian, videolardan yalnızca bu kareyi yayımladı.

"Dört uzun boylu ve Batılı görünüşlü adam"

Guardian muhabirleri, videolardan birindeki görüntüleri ise şu şekilde aktarıyor:

"11 Eylül günü gün doğumundan hemen önce çekilen klipte dört tane uzun boylu ve Batılı görünüşlü adam, IŞİD'e karşı çatışırken görülüyor. Güçlendirilmiş bir tepenin üzerinde bulunan bir asker, bir ağır makinalı tüfeğin arkasında çömelmiş ve ateş ediyor; bir başkası, ondan birkaç metre ötede yere uzanmış, bacaklarını açmış ve uzun bir tüfekle düşmana nişan alıyor. Bir üçüncüsü, uzun lensli kamerasıyla sürekli fotoğraf çekiyor, dördüncüsü ise arkasına yaslanmış, diğerlerini yönetiyor gibi görünüyor"

ABD yalanladı

Videoyu çeken 29 yaşındaki Peşawa adlı Peşmerge, ABD özel kuvvetlerinin aylardır "ön cephede" gizli bir savaş verdiğini ifade ediyor. Öte yandan ABD'li yetkililer, Peşmergelerin ifadelerini yalanlayarak bölgedeki özel birliklerin belirtilen tarihlerde herhangi bir operasyona katılmadığını söylemişti.

ABD özel kuvvetleri, geçtiğimiz ay Peşmerge güçleriyle birlikte Kerkük sınırında IŞİD'in elinde bulunan bir kontrol noktasına operasyon düzenlemiş, örgütün elindeki 69 rehinenin kurtarıldığı operasyonda bir Amerikan askeri ölmüştü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN