PKK'dan İran-Irak sınırındaki ticarete haraç baskısı

PKK'dan İran-Irak sınırındaki ticarete haraç baskısı

PKK'nın, İran-Irak sınırında ticaret yapanlardan silah zoruyla haraç aldığı, geçimini sınır ticaretiyle sağlayan vatandaşların zor durumda kaldığı bildirildi.

Terör örgütü PKK'nın, Irak-İran sınırında ticaret yapan vatandaşlara "haraç baskısı" yaptığı ve geçişleri engellediği bildirildi.

Irak'ın Süleymaniye iline bağlı Penciven Kaymakamı Zana Rahman, "PKK'nın silahlı militanları, bölgelerimizde sınır ticareti yapan tüccarların önünü keserek haraç alıyor. Süleymaniye Valiliği'ni konuya ilişkin bilgilendirdik. Henüz bir cevap gelmedi" dedi.

Örgüt, halkın geçim kaynağını kesiyor

Rahman, Irak ile İran sınırındaki ticaretin hamallar ve yük hayvanlarıyla yapıldığını, bölgedeki halkın ihtiyaçlarını bu ticaret sayesinde karşıladığını ifade etti. Bölge halkının, PKK'nın baskısından mustarip olduğunu anlatan Rahman, örgütün insanların geçim kaynağını kestiğini kaydetti. 

Sınır yolları PKK'da

Bölgedeki köylüler de PKK'nın sınır yollarını kontrolüne almasından endişeli. Köylülerden Merivan Salih, "PKK'nın silahlı elemanlarının buraya gelmesi bizi korkutuyor. Çünkü İran buraları bombalayabilir. PKK, hem Irak hem de İran vatandaşlarından zorla haraç alıyor ve bölgeye yerleşiyor" diye konuştu. 

Bu arada Halepçe ilinin İran sınırındaki Havar bölgesindeki yerel halk da PKK'nın bölgedeki varlığından rahatsız. Havar köyü sakinlerinden Hemerahim Hemeşerif, PKK'lıların sınır ticareti yapanlardan haraç almasından bölge halkının rahatsız olduğunu söyledi. 

Tacir Subhan Civanroyi ise PKK'lıların geçiş yollarında haraç istemesi nedeniyle sınır ticaretini bıraktığını söyledi. İsminin yazılmasını istemeyen köylüler de PKK mensuplarının hayvan başına 10 dolar haraç istediğini, bu nedenle sınır ticaretinin durma noktasına geldiğini aktardı.  

SÜLEYMANİYE/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN