Pompeo ve Kral Selman ve Veliaht Prens'le kaşıkçı olayını görüştü

Pompeo ve Kral Selman ve Veliaht Prens'le kaşıkçı olayını görüştü

ABD Başkanı Trump’ın talimatı üzerine Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın kaybolmasıyla ilgili olarak Suudi Arabistan’a gelen ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Suudi Arabistan Kralı Selman ile görüştü. Pompeo, Kaşıkçı cinayetinde tüm gözlerin çevrildiği Prens Selman'la da görüştü. Selman'ın iddiaları reddettiği öğrenildi.

ABD Başkanı Trump'ın krizin derinleşmesi üzerine acilen Riyad'a gönderdiği Dışişleri Bakanı Mike Pompeo önce Kral Salman ardından veliaht Prens Muhammed bin Salman ile görüştü. Pompeo'nun Kral Selman ile görüşmesinde Kaşıkçı'nın akıbetiyle ilgili şeffaf, kapsamlı ve zamanında yürütülen soruşturmayı destekleme konusunda Kral Selman'ın verdiği taahhüt için teşekkür ettiği bildirildi.

Pompeo, Kral Salman'ın ardından Kaşıkçı cinayeti için gözlerin çevrildiği Veliaht Prens Muhammed bin Salman ile de görüştü.

PRENS İDDİALARI REDDETTİ

Pompeo, Kaşıkçı soruşturmasının açık, şeffaf ve hızlıca yapılması' konusunda fikirbirliğine varıldığı bildirildi. Uluslararası haber ajansları Prans'in görüşmede Kaşıkçı'nın öldürülmesi ile ilgili iddiaları reddetderek ve ABD ile "geçmişten bu yana en sıkı müttefiklik ilişkisine sahip olduklarını" belirterek "Geçmişte de bugün de yarın da düşmanlarımızın bize saldırılarına karşı birlikte hareket edeceğiz" ifadelerini kullandığını bildirdi. 

ABD Başkanı Donald Trump, telefonda Suudi Kralı ile görüştüğünü ve Pompeo'yu yüz yüze görüşmeler için Riyad'a yolladığını açıklamıştı. Bu vesileyle Trump, Kaşıkçı'nın kaybolmasının arkasında 'kontroldışı unsurlar' olabileceğini, bu unsurların 'haydut katiller' olabileceğini dile getirmişti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN