Paris'teki Putin-Obama görüşmesinde düşürülen Rus uçağı da konuşuldu

Paris'teki Putin-Obama görüşmesinde düşürülen Rus uçağı da konuşuldu

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen İklim Zirvesi'nde bir araya gelen ABD Başkanı Barack Obama ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki görüşmede Türk hava sahasını ihlal ettiği için düşürülen Rus uçağı da gündeme geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen İklim Zirvesi'nde ABD Başkanı Barack Obama ile bir araya geldi. Önceden planlanmayan görüşmede, 24 Kasım günü Türk hava sahasını ihlal ettiği için düşürülen Rus savaş uçağı konusu da gündeme geldi. 

Rusya Başkanlık Sarayı Kremlin'den yapılan açıklamada, Obama'nın Putin'e düşürülen uçak ve hayatını kaybeden pilot için üzüntülerini ilettiği bildirildi. ABD, daha önce konuyla ilgili yaptığı açıklamada Türkiye'nin hava sahasını ve ulusal egemenliğini savunma hakkına saygılı olduğunu duyurmuştu.

Obama: Esad gitmeli

İki lider arasında yarım saat süren görüşmede, uçak krizinin yanısıra Suriye ve Ukrayna'daki gelişmeler de ele alındı. Görüşme sonrası Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Obama'nın Putin'e Esad'ın görevi bırakması gerektiğini söylediği aktarıldı. Obama ayrıca Putin'e Rusya'nın Suriye'deki hava operasyonlarında IŞİD'e odaklanması tavsiyesinde bulundu.

Ukranya krizinde Minsk Anlaşması'na vurgu

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov ise görüşmede iki liderin, Ukrayna'daki krizin çözümü için Minsk Anlaşması'nda yer alan maddelerin hayata geçirilmesi konusunda mutabık olduğunu belirtti. Peskov ayrıca görüşmede Suriye'de siyasi çözüm sürecinin başlamasının öneminin de vurgulandığını kaydetti.

Obama ve Putin, son olarak Antalya'da düzenlenen G-20 zirvesinde 20 dakikalık bir görüşme gerçekleştirmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN