Pyongyang ambargoyu Afrika ülkeleri ile deliyor

Pyongyang ambargoyu Afrika ülkeleri ile deliyor

BM uzmanlarının Kuzey Kore hakkında hazırladığı gizli ropor ortaya çıktı. Raporda Kuzey Kore’nin, BM’nin yaptırımlarından kaçmak için Afrika ülkelerini kullandığı belirtildi.

Kuzey Kore uzmanı BM heyetinin hazırladığı gizli rapora göre, son yıllardaki en ağır yaptırımlarla karşı karşıya olmasına rağmen Kuzey Kore, bu yaptırımlardan Afrika ülkelerini kullanarak kaçıyor. Buna göre Pyongyang, nükleer ve balistik füze programına karşı yaptırımlardan kaçmak için Angola ve Uganda gibi Afrika ülkelerinde askeri eğitim ve inşaat konusunda işbirliklerine giriyor.

Raporun bulguları arasında Kuzey Kore’ye yönelik yaptırımlarda en büyük miktarda mühimmatın ele geçirildiği, Süveyş Kanalı üzerinden Mısır’a giden kargo gemisinde demir cevherlerinin altına gizlenmiş Kuzey Kore yapımı 30 bin roket güdümlü el bombasının bulunması yer alıyor. Ağustos ayında ele geçirilen Pyongyang yapımı bombaların gerçek istikametinin neresi olduğu bilinmiyor.  -AA, AP

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN