Reuters'tan iddia: YPG'nin paravanı SDG Deyrizor'a girdi | Son dakika haberleri

Reuters'tan iddia: YPG'nin paravanı SDG Deyrizor'a girdi | Son dakika haberleri

Reuters'in geçtiği son dakika haberine göre, ABD destekli ana omurgasını PKK'nın Suriye'deki uzantısı YPG'nin oluşturduğu SDG, ilk kez Suriye'nin Deyrizor kentine girdi.

Reuters'ın haberine göre, PYD tarafından kontrol edilen SDF güçleri, Suriye'nin Deyrizor şehrinin il sınırlarına girdi. Açıklamayı yapan PYD kaynağı, ilerlemenin IŞİD'in elindeki Rakka'yı çevremele ve kentin Deyrizor ile bağlantısını koparma amacını güttüğünü söyledi.

Ajansa konuşan kaynak "SDF'nin operasyonları şu an Haseki'nin güneyinde, Deirizor il sınırlarının kuzeyinde sürüyor" dedi ve 15 köyü IŞİD'den aldıklarını iddia etti.

17-02/21/resimid_6097745.jpg

PKK'nın Suriye kolu PYD tarafından yönetilen SDF, son gülerde Rakka'ya doğru kuzey yönünden de ilerleme kaydetti. 

Deyrizor il sınırları büyük oranda PYD'nin elindeki Haseki vilayeti ile büyük oranda IŞİD'in elindeki Rakka vilayeti sınırları arasına kadar uzanıyor. Deyrizor kentinin merkezi ise daha güney doğuda, Irak sınırına yakın bir noktada yer alıyor ve kentte IŞİD ile Esed güçleri yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN