Rıza Sarraf davasında mahkeme FETÖ için bilirkişi istedi

Rıza Sarraf davasında mahkeme FETÖ için bilirkişi istedi

ABD'de tutuklu olarak yargılanan ve günlerdir haber alınamayan İran asıllı Türk işadamı Rıza Sarraf, 27 Kasım’daki başlayacak jürili duruşma öncesi bugünkü son ara duruşmaya katılmadı. Hakim Berman, Sarraf'ın ABD'nin İran'a yönelik yaptırımları delme suçlamasından yargılanıp yargılanmayacağına ilişkin soruya yanıt vermeyi reddeti. Mahkeme, Hakan Atilla hakkında hazırlanan iddianamenin Sarraf iddianamesinden ayrılması yönündeki talebi de geri çevirdi. Mahkeme FETÖ ile Türkiye arasında nelerin olduğunu anlamak için bilirkişi belirlenmesini istedi. Ayrıca deliller arasında 2015 yaz ayından da tapelerin olması bu tapeleri kim kaydetti, kim dinledi ABD mi FETÖ'cüler mi sorularına neden oldu.

Rıza Sarraf’ın avukatlarının da bulunmadığı duruşmada, eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla ve avukatları hazır bulundu.

Hakim Richard Berman, Atilla’nın son iddianameye yönelik itirazlarını reddederek, iddianamenin geçerli olduğuna hükmetti.

HAKAN ATİLLA SORUSUNA DA CEVAP YOK

Oturum biterken Hakan Atilla'nın avukatı Victor Rokko, mahkemenin hakimine "Müvekkilim tek başına mı yargılacak, Rıza Sarraf'la mı?" soru yöneltti.

Hakim Berman ise Rokko'nun bu sorusuna "Ben bu tip sorulara cevap veremem. Bunu davanın günlük kayıtlarından takip edip öğrenin" yanıtını verdi.

Rıza Sarraf, 19 Mart 2016'da ABD'deki Miami Havalimanı'nda gözaltına alınmış, 21 Mart 2016'da çıkarıldığı mahkemede tutuklanmıştı.

'MAHKEME FETÖ'YÜ ANLATMASI İÇİN BİLİRKİŞİ İSTEDİ'

Mahkeme hakimi önemli bir karara imza atarak FETÖ ile Türkiye arasında nelerin olduğunu anlamak için bilirkişi belirlenmesini istedi.

İki taraf bir araya gelerek bilirkişinin kim ya da kimler olacağına karar verecek. 'Bu konunun aydınlanması için iyi olur' dedi hakim. Duruşma sonrası savcılık ve Atilla'nın avukatları bir araya geldi ve bilirkişi için görüştüler. Ancak bu bilirkişi ya da kişiler kim ya da kimler olacak halen belli değil.

'TAPELERİ KAYDEDEN ŞAHISLAR DA DİNLENECEK'

Tapeler mahkemede dinlenecek. Son iddianamede 2013'den, 17-25 Aralık'tan tapeler var. Savcılık şahitleri arasında da bu tapeleri kaydeden şahıslar da var. Bu isimler de dinlenecek. Bu şahısların Türk mü ABD'li mi olduğu belli değil. 

2015 YAZINDAN DA TAPELERİN OLMASI FBI MI DİNLEDİ SORUSUNU AKILLARA GETİRDİ

Deliller arasında 2015 yaz ayından da tapeler var. Bu tapeleri kim kaydetti, kim dinledi ABD mi FETÖ'cüler belli değil. 

FBI dinlemiş olabilir. Mahkemenin ilk oturumlarında savcılık bir ifade kullanmıştı. Zarrab'ın avukatları ilk duruşmalarda 17-25 Aralık için 'Gülen komplosu' demişti fakat buna karşılık savcılık, '17-25 Aralık dinlemeleri FBI'ın elindeki bilgilerle uyuşuyor' cevabını vermişti. Demek ki FBI'ın başka bir soruşturması var. Bu dinlemeler yasadışı mı yasal izin var mı bilemiyorum...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN