Rum kesimine uyarı: Akdeniz'de tek taraflı adımlar atıyorlar

Rum kesimine uyarı: Akdeniz'de tek taraflı adımlar atıyorlar

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, "Rum kesimi, Doğu Akdeniz'deki Kıbrıs'a ait olan doğalgaz yataklarını sadece kendilerine aitmiş gibi algılayıp o yönde tek taraflı adımlar atıyor" dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Güney Kıbrıs Rum kesiminin, Doğu Akdeniz'de Kıbrıs'a ait olan doğalgaz yataklarını sadece kendilerine aitmiş gibi algılayıp o yönde tek taraflı adımlar attığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Akıncı, Cumhuriyet Meclisi'nde temsil edilen siyasi parti genel başkanlarıyla Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bir araya geldi.

Yaklaşık 3 saat süren görüşme sonrası açıklamada bulunan Akıncı, Kıbrıs Türk tarafının doğalgaz konusunu gerginlik olmaktan çıkarıp işbirliği alanı haline dönüştürme yönünde birçok kez çağrıda bulunduğunu, bu çağrılara olumlu yanıt alamadıklarını ifade etti.

"AKDENİZ'DE TEK TARAFLI ADIMLAR ATIYOR"

Akıncı, Akdeniz'de çıkan doğal kaynaklarda Rumların ne kadar hakkı varsa, Kıbrıs Türklerinin de hakkı bulunduğuna işaret ederek, "Kıbrıs adası ve etrafındaki zenginlikler gerek Kıbrıslılar için gerekse bölge ülkeleri için potansiyel zenginlikler içeriyor. Rum kesimi, Doğu Akdeniz'deki Kıbrıs'a ait olan doğalgaz yataklarını sadece kendilerine aitmiş gibi algılayıp o yönde tek taraflı adımlar atıyor." şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN