'Rus pilotu İranlı general kurtardı' iddiası

'Rus pilotu İranlı general kurtardı' iddiası

İran merkezli Fars Haber Ajansı, Türk hava sahasını ihlal ettiği için vurulan Rus uçağından paraşütle atlayan pilotun İran Devrim Muhafızları komutanı Kasım Süleymani'ye bağlı birlikler tarafından kurtarıldığını öne sürdü.

İran'ın yarı resmi haber ajansı Fars, Türk uçakları tarafından düşürülen Rus Su-24 uçağının sağ kalan pilotunun, Suriye'de bulunan İran Devrim Muhafızları Kudüs Tugayları Komutanı General Kasım Süleymani'ye bağlı bir grup tarafından kurtarıldığını öne sürdü.

Helikopterler kurtaramayınca İran birlikleri devreye girdi

Ajansın iddiasına göre üç Rus helikopterinin Rus pilotu kurtarmak üzere Türkmen savaşçıların bulunduğu bölgeye yaptığı sızma operasyonunun açılan ateş sonucu başarısızlıkla sonuçlanması üzerine, Beşar Esad güçlerinin yanında savaşan İranlı General Süleymani komutasındaki Hizbullah milisleri ve Suriyeli komandolardan oluşan bir müfreze ikinci bir operasyonla Rus pilotu kurtardı.

Türk özel kuvvetleri Suriye'ye girdi iddiası

Fars Haber Ajansı, pilotu sağ olarak kurtarmak için bir grup Türk özel kuvvet askerinin de bölgeye girdiğini, ancak Süleymani müfrezesinin Türklerden önce davrandığını iddia etti.

Tümgeneral Kasım Süleymani'nin önceki gün Halep'teki çatışmada ağır yaralandıktan sonra öldüğü iddia edilmişti. Süleymani'nın Halep'in güneyindeki El İys bölgesinde düzenlenen bir çatışmada ağır yaralandığı biliniyordu.

"Esad güçleri kurtardı" denilmişti

Rus pilotun, daha önce Esad güçleri tarafından "parola" ile kurtarıldığı öne sürülmüştü. Yaralı halde Suriye ordusu tarafından ele geçirilen pilotun, "Kosta ve Suriye bayrağı" şeklindeki parolayı söyleyince Lazkiye'deki Rus üssüne götürüldüğü ifade edilmişti.

Düşen uçağın pilotunun paraşütle atlama anı:

TAHRAN/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN