Rus uçakları, Türkiye-Suriye sınırında sivilleri vurdu

Rus uçakları, Türkiye-Suriye sınırında sivilleri vurdu

Rus Hava Kuvvetleri'ne bağlı savaş uçakları, Hatay'ın Reyhanlı ilçesi karşısındaki Maarat el-Numan kasabasına hava saldırısı düzenledi. Yerleşim yerlerine yönelik saldırıda 5 kişi öldü, 10 kişi yaralandı.

Suriye'de Esad rejimine destek amaçlı hava saldırıları düzenleyen Rus uçakları, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinin karşısında muhaliflerin kontrolünde bulunan Maarat el-Numan kasabasına yönelik hava saldırısı düzenledi. Bombardımanda şu ana kadar beş kişi öldü, 10 kişi yaralandı.

İnsanlar enkaz altında kaldı

Yerleşim yerlerine isabet eden füzeler nedeniyle insanlar, yıkılan binaların enkazlarının altında kaldı. Halk, saldırıdan sonra enkazın altında kalan ölü ve yaralıları çıkarmak için seferber oldu. Suriyeli yerel kaynaklar füzeli saldırıda 5 kişinin öldüğünü 10 kişinin de yaralandığını kay6dederken, enkazın altından çıkarılan yaralılar otomobil ve kamyonetlerle hastanelere taşındı.
 
15-11/27/63044_57171_27112015114214_2.jpg
 

Yaralıyı motosikletle taşıdılar 

Araç bulamayan bir kişi ise yaralıyı motosikletiyle hastaneye götürmek istedi. Bir süre giden motosikletin arkasındaki yaralı düşmek üzereyken diğerleri tarafından alınarak bir araca konulup hastaneye götürüldü.
 
15-11/27/63044_57171_27112015114214_5.jpg

Rus uçakları, geçtiğimiz günlerde de Türkiye sınırına yakın Azez ilçesindeki insani yardım TIR'larına iki kez hava saldırısı düzenlemişti. Rus jetlerinin türkmenlerin yaşadığı Bayırbucak bölgesinde de rejim güçleriye koordinasyon halindeki saldırıları devam ediyor.

HATAY/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN