Rus üniversiteleri Türkiye ile ilişkileri durdurdu

Rus üniversiteleri Türkiye ile ilişkileri durdurdu

Rusya Bilim ve Eğitim Bakanlığı, ürkiye'deki üniversitelerle anlaşması bulunan 44 Rus üniversitesinin büyük bölümünün anlaşmaları askıya aldığını açıkladı.

Türk hava sahasını ihal eden savaş uçağının düşürülmesinin ardından Türkiye'ye pek çok alanda yaptırım uygulamaya başlayan Rusya, yaptırımları akademik alana da taşıdı. Eğitim ve Bilim Bakanlığı, Rusya'daki 44 üniversite ve yüksek öğretim kurumlarının "büyük bölümünün" Türk üniversiteleri ile anlaşmalarını tek taraflı olarak iptal ettiğini veya askıya aldığını bildirdi.

Türkiye'deki Rus öğrenciler geri dönecek

Üniversiteler arasındaki anlaşmalar çerçevesinde Türkiye'de bulunan 100'e yakın Rus öğrencinin geri döneceği, buna karşın Rusya'da bulunan bin civarındaki öğrencinin karardan etkilenmeyeceği belirtildi.

Rusya Eğitim ve Bilim Bakanı Dimitri Livanov, Rusya'da öğrenim gören Türk öğrencilerin dün yaptığı açıklamada iki ülke arasında yaşanan krizden etkilenmemesi için gerekeni yapacaklarını söylemişti.

Rus yetkililer, Türkiye savaş uçağının düşürülmesi için Rusya'dan resmi olarak özür dilemediği sürece ilişkilerin normale dönmeyeceğini belirtmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN