Rusya Akdeniz'den Suriye'yi vurdu | Son dakika haber

Rusya Akdeniz'den Suriye'yi vurdu | Son dakika haber

Rusya, Akdeniz'deki savaş gemisinden terör örgütü DAEŞ'in Suriye'deki hedeflerine füze ateşledi.

Rusya Savunma Bakanlığı, Akdeniz'de bulunan savaş gemilerinden Suriye'nin vurulduğunu duyurdu.

Suriye'nin Hama kentindeki DEAŞ hedeflerine düzenlenen saldırılarda, örgütün kumanda merkezi ile silah ve cephanelik deposu hedef alındı.

Rus tarafından yapılan yazılı açıklamada 6 adet “Kalibar” seyir füzelerinin “Amiral Essen”, “Amiral Grigoroviç” firkateynleriyle “Krasnodar” denizaltısından fırlatıldığı kaydedildi.

'İSRAİL VE TÜRKİYE HABERDAR EDİLDİ'

Sabaha karışı gerçekleştirilen füze operasyonu gerekçesini de sıralayan Rusya Savunma Bakanlığı, “Son günlerde Rakka’da bulunan DEAŞ kuvvetleri geceleri şehri terk ederek Husus ve Palmira istikametinde çekildiklerini gözledik. Teröristlerin yeni bölgelerde mevzilerde konumunu güçlendirmemesi için değiş istihbaratları değerlendirerek operasyon düzenleme kararı aldık. Attığımız füzeler Humus bölgesi Akerbat yerleşim biriminde DEAŞ mühimmat deposuna isabet ette. Operasyon neticesinde tonlarca patlayıcı ve çok sayıda militan etkisiz hale getirildi. Füze atışları gerçekleştirilmede önce mevcut acil haberleşme kanalları kullanılarak Türkiye ve İsrail haberdar edildi” dendi

ATEŞKESE ÖNCÜLÜK ETTİ

Moskova yönetimi, geride kalan haftalarda da Suriye'de benzer saldırılara imza atmıştı.

Rusya, Türkiye ile birlikte ateşkes ilan edilmesine öncülük etti.

Cumhurbaşkanlığı, dün yaptığı açıklamada Türk ve Rus askerlerinin birlikte İdlib'de göreve yapacağını duyurdu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN