Rusya Azez'de bulunan yardım TIR'larını vurdu: 7 ölü

Rusya Azez'de bulunan yardım TIR'larını vurdu: 7 ölü

Rusya hava kuvvetlerine ait savaş uçakları Türkiye sınırı yakınlarında bulunan Suriye'nin Azez kasabasını ve yardım TIR'larının olduğu bölgeyi bombaldı. Saldırıda 7 kişi yaşamını yitirdi, 10 kişi de yaralandı.

Suriye'de Halep'in kuzeyinde bulunan Azez ilçesindeki göçmenlere giden yardım tırlarının bulunduğu bölgeye düzenlenen hava saldırısındatırların isabet alması sonucu 7 kişinin öldüğü, 10 kişinin yaralandığı, 20 tırın yandığı bildirildi.

Göçmenlere giden yardımlara Rus bombası

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, muhaliflerin denetimindeki Halep'in Azez ilçesinde bulunan Suriyeli göçmenlere giden yardım tırlarının bulunduğu bölgeye düzenlenen hava saldırısında tırlar isabet aldı.

15-11/25/aa_picture_20151125_6898356_high.jpg

7 kişi öldü, 10 kişi yaralandı

Saldırıda 7 tır şoförünün öldüğünü, 10 kişinin yaralandığını kaydeden kaynaklar, ''Ruslar yardım tırlarına saldırdı. Saldırıda 20 tır yanarak kül oldu. Çok sayıda araçta da maddi hasar meydana geldi'' dedi.

Ayrıca muhalif gruplardan Şam Cephesi'nin saha komutanlarından Zekeriya Karslı da ''Yardım tırlarına Rus savaş uçaklarının saldırdığını'' söyledi.

15-11/25/aa_picture_20151125_6898355_high.jpg

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Genel Sekreteri Yavuz Dede, Suriye'de insani yardım tırlarına düzenlenen hava saldırısına ilişkin, "Yardım konvoyumuza yönelik herhangi bir saldırı gerçekleşmemiştir. Bölgedeki arkadaşlarımız işlerinin başındalar" dedi.

İHH: Vurulan TIR'lar bizim değil

Bölgedeki arkadaşlarıyla görüşüp bilgi aldıklarını dile getiren Dede, "Çok açık ve net bir şekilde ifade ediyorum. Yardım konvoyumuza yönelik herhangi bir saldırı gerçekleşmemiştir. Bölgedeki arkadaşlarımız işlerinin başındalar. Arkadaşlarımızın verdiği bilgiye göre ticari tırların durduğu yere yönelik bir saldırı gerçekleşmiş. Saldırı sonrası bizim acil yardım ekiplerimiz bölgeye intikal ederek yangın söndürme ve can kurtarma faaliyetinde bulunmuşlardır" şeklinde konuştu. 

HALEP, İSTANBUL /AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN