Rusya: Türkiye, ABD ve Fransa ile ortak komuta merkezi kurmaya hazırız

Rusya: Türkiye, ABD ve Fransa ile ortak komuta merkezi kurmaya hazırız

Rusya'nın Paris Büyükelçisi Aleksander Orlov, Türkiye, ABD ve Fransa ile Suriye'de IŞİD'le mücadele için ortak komuta merkezi kurmaya hazır olduklarını açıkladı.

Rusya'nın Paris Büyükelçisi Aleksander Orlov Türkiye, Fransa ve ABD ile Suriye'de ortak komuta merkezi kurmaya hazır olduğunu açıkladı. 

Salı günü bir Rus Su-24 savaş uçağının Türk hava sahasını ihlal ettiği için düşürülmesinin ardından Rusya Savunma Bakanlığı, Türkiye ile bütün askeri ilişkilerini dondurduğunu açıklamıştı. Bundan bir gün sonra tam tersi yönde bir açıklamanın gelmesi dikkat çekti.

Bir koalisyonun pek çok biçimde kurulabileceğini söyleyen Orlov, ülkelerin IŞİD'e karşı düzenlediği hava operasyonlarında koordinasyon kurulması gerektiğini belirtti. Büyükelçi, Fransa, ABD ve diğer ülkelerin katıldığı bir genel komuta merkezi kurulmasını önerdi.

Türkiye'ye minnettar oluruz

Rusya'nın, Türkiye'nin de böyle bir koalisyona katılmasına olumlu bakıp bakmayacağı şeklindeki soruya ise Orlov, "Türkiye bunu isterse onlara tabii ki minnettar oluruz" şeklinde yanıt verdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'nin hava sahasını ihlal eden Rus uçağını düşürmesi için "Terör destekçileri tarafından sırtımızdan bıçaklandık" ifadesini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN