Rusya, Türkiye'den sebze ve meyve ithalatını da yasakladı

Rusya, Türkiye'den sebze ve meyve ithalatını da yasakladı

Rusya Başbakan Yardımcısı İgor Şuvalov, hükümetin Türkiye’den sebze, meyve ve zirai ürün ithalatını yasaklayacağını açıkladı. Başbakan Medvedev ise Bakanlar Kurulu'na Türk iş sektörüne yönelik kısıtlayıcı tedbirler alınması talimatını verdi.

Rusya, Türk hava sahasını ihlal eden savaş uçağının düşürülmesinden sonra Türkiye'ye yönelik ekonomik hamlelere devam ediyor. Başbakan Yardımcısı İgor Şuvalov, bugün yaptığı açıklamada Türkiye’den sebze, meyve ve tarım ürünleri ithalatının yasaklanacağını bildirdi.

Sanayi ürünlerine henüz yasak yok

Rusya'nın şu anda sanayi ürünlerine ithalat yasağı getirmekten kaçındığını belirten Şuvalov, "Enflasyonist baskıları hafifletmek için Türkiye’den gıda ithalatına sınırlamalar birkaç hafta ertelenecek” diye devam etti. Başbakan Yardımcısı, "Rusya gerekli olursa Türkiye'ye yaptırımları genişletebilir" dedi. Türkiye'nin 2014 yılında Rusya’ya 1 milyar 68 milyon dolarlık tarım ve hayvancılık ürünü sattığı ifade edildi.

Medvedev'den talimat

Rusya Başbakanı Dmitry Medvedev Rusya Bakanlar Kurulu'na Türk iş sektörüne kısıtlayıcı önlemlerin amacını anlatmaları talimatını verdi.

Başbakan, "Onlar Türkiye hükümetinin politikasının ‘rehineleri’ oldular" dedi. Ayrıca Medvedev bu kısıtlamaların gereklilik halinde genişleyebileceğini bildirdi.

Medvedev, "Türkiye garip bir tavır takınıyor. Yorumları gereksiz" dedi.

Rusya daha önce de Türkiye'den beyaz et alımını durdurduğunu açıklamıştı. Ayrıca Rus tur şirketleri Türkiye'ye yönelik tur paketlerini iptal etmiş ve Rusya'da Türkiye'ye bütün uçak seferleri durdurulmuştu.

Türklerin Rusya'ya girişi kısıtlanmayacak

Öte yandan Başbakan Yardımcısı Şuvalov, Şuvalov, Rusya'nın vize kuralını getirmesinin Türk vatandaşlarının Rusya'ya girişini kısıtlamadığını ifade etti. Şuvalov, "Devlet Başkanı'nın talimatıyla getirilen vize rejimi Rusya'ya girişi kısıtlamıyor. Rusya'ya seyahat etmek için vize almak gerekiyor" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN