Rusya ve Çin, Kuzey Kore'yi görüştü

Rusya ve Çin, Kuzey Kore'yi görüştü

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, yaptıkları telefon konuşmasında Kuzey Kore'nin durumunu görüştüler.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, iki bakanın görüşmesi sırasında Kuzey Kore'deki çatışma döngüsünden çıkış yollarının ele alındığı belirtildi.

Açıklamalara şu şekilde devam edildi: "Sebebi ne olursa olsun, güç kullanımının kabul edilemez olduğunun bir kez daha altı çizildi. Bakanlar siyasi ve diplomatik çözüm sürecinin alternatifinin olmadığını, diğer ülkelerin desteğiyle tüm tarafların diyalog kurması gerektiğini dile getirdiler. "

Lavrov ve Wang Yi, Rusya ve Çin'in ikili kanallar ve BM Güvenlik Konseyi üzerinden barış inisiyatiflerinin gerekliliğinin arttığına dikkat çektiler.

MOSKOVA/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN