Rusya’da yabancı film gösterimlerine kota geliyor

Rusya’da yabancı film gösterimlerine kota geliyor

Rusya Kültür Bakanlığı ülke genelinde Rus sinemasına desteğin arttırılması amacıyla sinema salonlarında yabancı film gösterimine kota getiriyor.

Rus basınında çıkan habere göre Rusya’da yabancı sinemaların gösterimine kota getiriliyor. Buna göre ülkede yabancı filmlerin dağıtımını yapan şirketler daha çok devlete vergi ödeyecek.

Yabancı filmlerin dijital satışlarına bandrol ücretleri ilave edilerek daha maliyetli olması sağlanacak. Bundan sonra Rusya’da hizmet gösteren tüm sinema salonlarında aylık toplam film gösterimlerinin ancak yüzde 35’i yabancı film olabilecek. Sinema salonlarının yöneticileri kotadaki sinemaları kendileri kiralayıp gösterime sunabilecek. Fakat kotanın üstünde gösterim yasaklanacak. Taslak yasaya göre bu kuralları ihlal eden sinema salonlarının işletmecilerine 200 bin ruble veya 5 bin dolar para cezası kesilecek.

MOSKOVA/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN