Rusya'dan acemi 'rota' montajı

Rusya'dan acemi 'rota' montajı

Rusya Savunma Bakanlığı, Türk hava sahasını ihlal ettiği için düşürülen Rus Su-24 savaş uçağına ait olduğunu ileri sürdüğü bir rotanın görüntülerini yayınladı. Ancak yayınlanan görüntülerde önemli hatalar dikkat çekiyor.

Genelkurmay Başkanlığı'nın, düşürülen Rus uçağının Türk hava sahasını ihlal ettiğini kanıtlayan rota görüntülerini yayınlamasının ardından, bir görüntü de Rusya'dan geldi.

Rusya Savunma Bakanlığı, dün gece saatlerinde düşen Rus uçağına ait olduğunu ileri sürdüğü bir rota yayınladı. Rusya Genel Kurmayı Ana Operasyon Dairesi Başkanı Korgeneral Sergey Ruda' nın yaptığı açıklamaları da içeren video Savunma Bakanlığı'nın resmi sitesinden ve resmi youtube sayfasından paylaşıldı.

Türk F-16'ları "imkansız manevralar" yapıyor

Ancak Rusya'nın yayınladığı animasyonda önemli hatalar bulunuyor. Animasyona göre Türk F-16'ları mümkün olmayan bir manevra yaparken, Rus Su-24'ün düştüğü yer de yanlış gösteriliyor.

Rusya, yayımladığı görüntülerle Türk uçağının adeta dümdüz uçarak Türk hava sahasının dışında olan Su-24'ü vurduğunu ve aniden geri döndüğünü iddia ediyor.

Savaş uçağı değil de yolcu uçağı gibi

Animasyonda Rus uçağının izlediği rota, uçak sanki Türkiye sınırına hiç yaklaşmamış gibi gösteriliyor. Gösterilen rota, savaş uçağından çok bir yolcu uçağının rotasını adırıyor.

Buna karşın Genelkurmay Başkanlığı tarafından yayınlanan görüntülerde Türk avcı uçağının bölgede bir ihlal ihtimali üzerine devriye gezmeye başladığı, Suriye sınırından uzakta uçuşunu sürdürdüğü ve ihlalin ardından hedefine yönelerek imha ettiği yine net olarak yer alıyor.

15-11/25/rusya-dusen-rus-ucagin-rotasini-yayinladi-7907850_3021_m-1448441126.jpg
Rusya, uçağın hava sahasını ihlal etmediğini savunuyor.

15-11/25/radarrrr-1448368669.png
Genelkurmay'ın yayımladığı radar izi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN